5 paranormális jelenség mutatja, hogy okkult szintre léptél

 

Ken Wilber szerint a transzperszonális szintek kezdetét az okkult szint (wilberi 7-es) megjelenése jelzi. Ekkor megszaporodnak a paranormális jelenségek az életünkben. Az okkult világtérben tapasztaltak ugyanolyan valóságosak számunkra, mint a hétköznapi események, mindkettőt közvetlenül érzékeljük. Onnan tudod, hogy megjelent benned ennek a szintnek a valósága, hogy egyszerűen érzékelni kezded a paranormális jelenségeket, melyek adottá válnak a tudatosságod számára.

Milyen paranormális jelenségekre számíthatsz az okkult szinten?

Charles T. Tart, A materializmus vége című könyvében a parapszichológiai jelenségek öt fő csoportját nevezi meg. A „nagy ötös” a Tart szerint kísérletileg legjobban bizonyított, tudományosan leginkább alátámasztott 5 pszi jelenség neve. Ezek a telepátia, a tisztánlátás, a jövőbelátás, a pszichokinézis és az okkult gyógyítás képességei. E jelenségekről már annyi bizonyíték van, hogy Tart az emberek számára elérhető alapképességek közé sorolja őket.

1. Telepátia

A telepátiára vagy más néven gondolatátvitelre akkor vagyunk képesek, amikor olyan információkapcsolatot létesítünk más élőlényekkel (tudat a tudattal), amelyet nem az ismert fizikai hordozók közvetítenek. Ez a jelenség nem érzékszervi úton jön létre, továbbá működésének fizikai oksága ismeretlen.

2. Tisztánlátás”/clairvoyance

Ide tartozik a távérzékelés és a távolbalátás jelensége. Ekkor úgy vagyunk képesek információt szerezni tárgyi környezetünkről, annak eseményeiről és állapotairól, hogy az az ismert fizikai hordozók közvetítése vagy egy másik elme segítsége nélkül történik.

3. Prekogníció – jövőérzékelés/jövőbe látás

Olyan jövőbeni állapotokat és eseményeket észlelünk, amelyek a jelen állapotából logikailag kikövetkeztethetetlenek.

4. Pszichokinézis vagy telekinézis

A pszichokinézis holt anyagra ható tudati erőként nyilvánul meg, melynek során egy tárgyat pusztán gondolati úton, erős koncentrációval képesek vagyunk elmozdítani vagy megváltoztatni.

5. Okkult gyógyítás

A okkult gyógyítás során élő anyagra hatunk tudati erővel. Ez a tudatnak a biológiai rendszerekre és folyamatokra gyakorolt olyan hatása, amelyet nem az ismert fizikai hordozók közvetítenek.

A nagy ötöst a hétköznapi életben „csoda”-ként, megérzésként, megálmodott jövőként, illetve paranormális jelenségként értelmezzük.

Mi vár még rád?

Az okkult szinten olyan bioenergetikai képességeid jelenhetnek még meg, mint az auralátás, a csakrák és energiák érzékelése. Gyakran elönthet a sorsszerűség érzése, amikor is nem véletlen véletlenekkel és szinkronicitás élményekkel találkozol. Az erők olvasásának képessége is az okkult szint sajátja, amit az asztrológia, a tarot, a ji-king vagy más hasonló módszerek segítségével használunk. Egyesek képesek lehetnek az események manipulálására a mágia által, például a tibeti mágia, a voodo, az indonéz mágia vagy a sámánaktusok révén.

Fontos, hogy ezen a szinten még az „anyagon innen” vagyunk és a fizikai világon keresztül kezdünk el felfedezni egy tágabb dimenziót, a tapasztalás itt tehát még közvetett. A kifinomultabb folyamatokat, a tiszta transzcendenciát a következő, Wilberi 8-as szinttől kezdjük el tapasztalni. Ekkor a spiritualitást és képességeinket a tudatunkon belülről, közvetlenül tapasztaljuk (pl. belső isteni fényélmény, spirituális hanghallások, stb.). Ez az emberi tudat szubtilis szintje, amelyről egy következő bejegyzésben olvashatsz részletesebben.

Forrás:

Charles T. Tart: A materializmus vége, Ursus Libris, Budapest, 2010


Tanulj többet a tudat szintjeiről az Integrál Akadémián! Jelentkezz ingyenes, interaktív nyílt napunkra!

Részletek: www.integralakademia.hu/tavaszinyiltnap2018

 

Hozzászólások