A blog története

_DSC9513Az Integrál Akadémia első blogbejegyzése április 10-én látott napvilágot 2013-ban. Szabó András tollából olvashattunk arról, hogy Christina és Stanislav Grof először érkeznek Magyarországra. Páratlan alkalom volt ez a hazai pszichológia életében, ahogy megtudtam a bejegyzésből! Ezután a bejegyzés után következett még 87 további, amik egészen a mai napig tudósítottak különböző eseményekről, fontos hírekről, belemerülhettünk általuk az Integrál Akadémián tanulók világába és élményeibe, végzett diákok életútjába és felfedezéseibe, Gánti Bence személyes gondolataiba és betekintésekbe a tananyagból. Mindegyik bejegyzés egy-egy kis világ, személyes meghívás a szerző élményeibe, hogy kicsit körülnézzünk az ő szemén keresztül a világban.

Az első bejegyzés után Szabó András írt még jó néhány bejegyzést a transzperszonális pszichológia világáról, az LSD terápiás használatáról, a születés élmények újraéléséről, az ősi egységről és kozmikus elnyeletés élményéről, a halálról és születésről egyaránt.

csopkép-300x1982014-15-ben több bejegyzés született az iskolai életről. Minden évfolyamban volt egy bloggoló, aki az éppen aktuális hétvégéről számolt be. Az első évfolyam életéről Fehér Csilla és Pőcz Adriana írt, a másodikosokéról Wojniczky László és a harmadikosokéról Póth Péter. Ezek a bejegyzések mindig tartalmazták a hétvége eseményleírását, kicsi bepillantást engedtek a hangulatba és megvillantottak egy-egy izgalmas részt a tananyagból.
Az aktuális diákok mellett megjelentek a már kireppentek is: Polgár Gabriella és Visi Márton. Polgár Gabriella számos érdekes cikkel örvendeztetett meg minket a pszichoterápiás élményeiből és tapasztalataiból. A “legfrissebb” bloggolónk Szabó Attila, aki jelenleg harmadikos és a cikkében azt feszegeti, hogy vajon mi a közös az Alkímiában, a Gestaltban és a Spiráldinamikában? Első ránézésre talán semmi, Atti mégis megtalálta az összefüggést 🙂

Néha Bence is megörvendezteti gondolataival a blog olvasóit. Ezek egy részét a személyes bloggjáról www.blogbenceganit.wordpress.com emeljük át, amelyek túllépnek Magyarország határain, és híreket szállítanak a nagyvilágból, ugyanis Bence az év felét Amerikában tölti.

Szeretjük ezeket az izgalmas utazásokat, amelyekre a bloggolók visznek minket, és reméljük, hogy a jövőben még sok érdekes bejegyzés lát napvilágot, sok érdekes ember tollából itt, az INTA blogon.

Kövess bennünket!

Hozzászólások