Integrál Béke Meditáció: Kapcsolódás a Nagy Egészhez

 

Az Evernessia nagyszínpadon szombat este Gánti Bence spirituális szemlélettel dolgozó integrál pszichológus közösségi meditációt vezet az Everness résztvevőinek. Tarts a közösséggel te is és éld át a Nagy Egészet!
Everness Fesztivál, Evernessia Nagyszínpad, 2017 június 24. szombat, 19 óra

Gánti Bence spirituális szemlélettel dolgozó integrál pszichológus közösségi szertartást vezet az Everness résztvevőinek az Evernessia Nagyszínpadról. Az Evernessen összegyűlő pozitív tömeg jelenlétét és energiáit a megfelelő facilitálással el lehet vinni egy hatalmas béke élményig, melyben összekapcsolódunk a Nagy Egésszel. Ez a rendkívüli közösségi egységélmény, némi szakértelemmel és csoport-facilitátori gyakorlattal behívható. Az élmény során átélhetjük azt, hogy mélyen összekapcsolódunk egymással és a világgal, és egy nálunk nagyobb valóság, a Nagy Egész részévé válunk. Hiszen folyamatosan összeköttetésben áll a tudatalattink a világgal, azonban a normál tudatállapotban különállónak vagy csak részlegesen kapcsolódottnak érezzük magunkat. Ilyenkor pedig, amikor elmegyünk egy ilyen fesztiválra, akkor éppen azt reméljük, hogy a nyári élvezet és közösség hevületében megtörténik az igazi feloldódás, az önfeledés, és a várva várt szabadság! A boldogságot keressük.

Az önfeledésben az elkülönült ön-t feledjük az egységélményben, és a szabadságban pedig az önmagunk szerinti lét korlátlanságát keressük.

Mindannyiunkban él a vágy, hogy megtaláljuk a nálunk nagyobb Egészet, amelyben feloldódva teljesen átadhatjuk magunkat a létnek. Ezt kétféle módon lehet megtenni: meditációban egyedül vagy a kapcsolódásban a többi emberrel együtt. A kettő szintézise adja a legnagyobb élményt: meditatív tisztasággal kapcsolódni egymáshoz, ráadásul sok emberrel egyszerre. A meditációs állapot és a kapcsolódás között kielégületlen a lét: szenvedésteli szamszárát tapasztalunk. De ha átélhetjük a feloldódást, akár csendben egyesülve a léttel a meditációkban, akár a többi emberrel való figyelmes kapcsolódásban: átéljük a Nagy Egész élményét! Újra bekötődünk a létbe, teljessé válik a pillanat, és visszaemlékezünk, hogy miért is vagyunk itt.

Az Everness, melynek jelentése utal az öröklétre és a jólétre is, egy olyan teret kínál, ahol az egybegyűlt emberek százai és ezrei bekapcsolódhatnak a közös áramlásba. Ez azonban önmagától gyakran nem történik meg egészen, csak részlegesen. Ennek megtörténte ugyanis attól függ, hogyan kapcsoljuk össze az embereket, milyen helyzetet teremtünk a számukra. Azok a kapcsolati helyzetek, ahol a résztvevő előadást hallgat, vezetett meditáción ül másokkal egy térben, koncertet hallgat, vagy arra táncol másokkal: ott sokszor részleges az összekapcsolódottság. A főszereplő vagy az, aki a színpadon előad, zenél, vagy az egyén, aki követi a figyelmével a szolgáltatót. De milyen viszonyban vannak az emberek a nagyszínpadok előtti nézőtéren? Egymás felé fordulnak a figyelmükkel? Nem. A szolgáltató felé fordulva töltik el az időt, egymással nem nagyon kapcsolódva. És ez az, ami ténylegesen történik, ez a kapcsolati tér milyensége.

Mi kell akkor a teljes bekapcsolódottsághoz, a teljes egységhez és az áramláshoz a nagyszínpad előtti közönségnek?

Nos, éppen őket,a tömeget kell a főszereplővé tenni, a színpadi vezető pedig alakuljon át csoport-facilitátorrá. A színpad többé nem az előadó emelvénye, hanem a helyzetre rálátó óriáscsoport (tömeg) facilitátora, egy pozitív tudatvezető állomása a térben. Olyan tudatkapcsolódási szertartást vezet a tömeg nevű óriáscsoportnak, amelyben az emberekben megnyílik a felsőbb énjük, és közösen rákapcsolódnak a Nagy Egészre, hogy visszaemlékezzenek az Ever-re és a Wellness-re: lényük örök mivoltára, mely az időtlen jelen élményeként áll be, és a jólétre, mely a teljesen megélt lét áldása.

Az új templom a csoport tér, és az oltár közepén az emberek állnak.

Isten pedig rajtuk át, mint egység-tudatállapot jelenik meg, ezért nincs szükségük többe a vallásra, mint közösségi hivatkozásra ahhoz, hogy megengedhessék maguknak a felsőbb én eljövetelét: a jóságot, az összekapcsolódottságot és a szentség jelenlétét. Mert az isten bennünk rejlik. Csak ki kell hozni azt. Ez az öröm és szeretet csendes ragyogásaként vibrál a térben, ahol a szinkronicitások és a telepátia díszítik a pillanatot. A dolguk maguktól kezdenek történni és minden erőfeszítésmentessé válik: beáll a béke.

Megérkeztünk a Nagy Egészbe, a spirituális áramlásba. Isten hozott az Avatár fájánál! 

A folyamatot vezeti:
Gánti Bence – az Integrál Akadémia alapító elnöke, integrál szemléletű pszichológus, klinikai szakpszichológus. A képzés szervezése és az előadások tartása mellett tanárokat képez, személyiségfejlesztő-, terápiás-, és transzlégzés csoportokat tart, továbbá magánpraxisban pszichoterápiás konzultációt és coachingot folytat. Az évek során kialakult a saját csoportozási módszere, az Integrál Flow Terápia, mely egyesíti a spirituális teret és a pszichoterápiás teret. Tréningeket és csoportokat tart Magyarországon kívül Európa más országaiban is (Németország, Oroszország, Bulgária) és az Egyesült Államokban.

Tarts a közösséggel te is és éld át a Nagy Egészet!
Everness Fesztivál, Evernessia Nagyszínpad, 2017 június 24. szombat, 19 óra


INTEGRÁL AKADÉMIA PROGRAMOK AZ EVERNESS FESZTIVÁLON – JÚNIUS 20-25.


Ha már sok helyen kerested, de eddig nem találtad meg azt, ahol a pszichológia és a spiritualitás összeér, akkor itt  jó helyen jársz!

Gyere, tanulj te is az Integrál Akadémián!
Önismeret integrál megközelítésben: az önismereti utak és technikák sokaságához adunk neked egy térképet.


Hogyan éljünk spirituális életet a 21. században nyugaton?
Milyen a transzformáló életmód?
A mi válaszunk: az integrál életmód

Hozzászólások