Integrál Családállítás: mitől integrál ez a családállítási mód?

Integrál Családállítás Kemény Péterrel – Everness Fesztivál, Integrál Akadémia Nagy sátor

2018. június 21. 16:30-18:30  Apa, anya és én – integrál családállítás

2018. június 22. 11:30-13:30  A szigorú felettes én vs. a saját jófej hangom – integrál családállítás

2018. június 23. 10:00-12:00  Belső parlament: Belső gyerek, Felnőtt, Bölcs – integrál családállítás

Beszélgetésben és saját élményben is megélheted, hogy miben segíthet az integrál emberkép és módszertan a “klasszikus” családállításhoz képest. Mit határoz meg az állító és a vezető tudatállapota? Hogyan juthatunk a transzgenerációs mintázatokhoz és azon túl?  Az integrál módszertan bodyworkkel, drámával és energetikai munkával is kiegészíti az állításokat, hogy minden én-részed beférjen a folyamatba. 

A családállítás Bert Hellinger pszichológus nevéhez fűződik, aki a nyolcvanas évek második felében kezdte el ennek a módszernek a kidolgozását. Túllépett a hagyományos nyugati pszichológia megszokott keretein és a pszichoanalízis, a hipnózis, a tranzakcióanalízis, a családterápia és saját eseteinek alapos tanulmányozásával megalkotott egy új módszert.

Bert Hellinger fedezte fel, hogy létezik egy közös családi lélek, egy olyan családi energiamező, amely meghatározóan irányítja az egyes emberek életét. Ebben a családi lélekben /mezőben szigorú törvények uralkodnak, amik ha megsérülnek, az generációkon keresztül negatív hatással van a családtagokra. Működésbe lép a rendszer-lelkiismeret, például úgy, hogy a gyerek kezd el érthető ok nélkül rosszul élni, vagy valamilyen testi-lelki tünetet mutatni. Mivel az okok ilyenkor nem a saját élettörténetben vannak, mindaddig eredménytelenek maradhatnak a testi és lelki kezelések, amíg a rejtett dinamika napvilágra nem kerül és fel nem oldódik. 

Az integrál szemlélet azt a felismerést hozza az állításokba, hogy a megfelelő tudatállapottal nem csak az én-részeinkkel lehet dolgozni, hanem a transzgenerációs mintákkal és a karmikus és archetipikus rétegeinkhez is hozzáférhetünk. Az »integrál« szó jelentése: átfogó, magába foglaló, nem kirekesztő, felölelő. Az integrál szemlélet és az azon alapuló integrál pszichológia Ken Wilber, amerikai filozófus és író nevéhez fűződik, aki kidolgozta és leírta a minden emberre egyetemesen jellemző tudatfejlődési szinteket. A Wilber által megalkotott ember-térkép segít megállapítani az önismereti munkában, melyik szinten (vagy szinteken) történt az elakadás és ennek kapcsán  milyen eszköz és megközelítés lesz ennek oldására a leghatékonyabb. A wilberi emberképnek az a legnagyobb értéke, hogy rámutat arra, hogy

egyszerre vagyunk jelen az összes tudatfejlődési rétegben.

Minden egyes tudatszintet egy belső szereplőként is elképzelhetünk. Mindegyiknek megvannak a maga sajátosságai, tulajdonságai és céljai, és ezek szerint kell megközelíteni őket. Az egyes tudatszintek fő jellemzői Ken Wilber tudatfejlődési létrájából indulnak ki. Ha ezeket megtanulod magadban felismerni, akkor egyben megtanulod azt is, hogy hogyan kezeld őket. Ha például megtanulod felismerni a korai énrészeid működését, akkor tudni fogod, hogy mikor kell magadnak támogatást adni, és honnan kezdődik az a szint, ahol inkább a kihívás fog téged előre mozdítani. Ez ‘szerepflexibilitásra’ tanít, ami annyit jelent, hogy ugyanarra a helyzetre különböző reakciókat tudj adni és ne ragadj be az általad jól ismertbe, de kevésbé célravezetőre.

Kemény Péter – 8 év és közel 1000 egyéni folyamat után rendkívül sokat gazdagodott az, amit a Családállítás név alatt csinálok. Az évek során Bodywork és Pszichodráma elemekkel gazdagodott, és az energetikai munka is helyet kapott benne, ilyen módon az állításokban lehet a személyiséggel dolgozni, pl. én-részekkel, lehet a transzgenerációs mintázatokat vizsgálni, de ugyanígy a karmikus és archetipikus rétegeinkhez is hozzáférhetünk a megfelelő tudatállapotokkal.

Gyere és tapasztald meg az integrál családállítást!

Integrál Családállítás Kemény Péterrel – Everness Fesztivál, Integrál Akadémia Nagy sátor

2018. június 21. 16:30-18:30  Apa, anya és én – integrál családállítás

2018. június 22. 11:30-13:30  A szigorú felettes én vs. a saját jófej hangom – integrál családállítás

2018. június 23. 10:00-12:00  Belső parlament: Belső gyerek, Felnőtt, Bölcs – integrál családállítás


Ismerd meg az Integrál Akadémia sátrában, tanuld meg szeptemberben induló új évfolyamunkban!

Ha már sok helyen kerested, de eddig nem találtad meg azt, ahol a pszichológia és a spiritualitás összeér, akkor itt  jó helyen jársz!


INTEGRÁL AKADÉMIA PROGRAMOK AZ EVERNESS FESZTIVÁLON – JÚNIUS 20-25.

A RÉSZLETEKÉRT KATTINTS A KÉPRE!

Részletek: http://integralakademia.hu/everness2018

Hogyan éljünk spirituális életet a 21. században nyugaton?
Milyen a transzformáló életmód?
A mi válaszunk: az integrál életmód

Hozzászólások