Mi vár rád az Integrál Akadémián?

A három éves integrál pszichológia képzés örökre megváltoztatja az életed. Képessé válsz a saját életfeladatod szerint élni, ami óriási energiákat mozgósít benned, életörömmel és vitalitással tölt fel.

Első évben ismerkedsz

Az első évben megismered a világ kultúráit és vallásait. Olyan hitrendszerekbe kapsz betekintést, mint a buddhizmus, az iszlám, a kereszténység, a hinduizmus, a judaizmus és a sámánizmus. Megérted a vallások és misztikus irányzataik mögött meghúzódó közös gyökeret, a neves és hitüket gyakorló előadók vezetése mellett pedig sajátélményű tapasztalatokat szerzel lelki gyakorlataikból.

Az első év második felében megismerkedsz a pszichiátria és a pszichoterápia alapjaival, valamint a pszichológia fő irányzataival: pszichoanalízis (Freud), analitikus pszichológia (Jung), kognitív- és viselkedéspszichológia, humanisztikus-, transzperszonális- és integrál pszichológia. Emellett betekintést kapsz a módosult tudatállapotban zajló terápiákba is: hipnózis, KIP, NLP, egyéb módosult tudatállapot terápiák.

A képzés három évét a kezdetektől fogva megértő, intelligens, hasonló célért dolgozó csoporttársaiddal végzed, akikkel a csúcsélmények és hullámvölgyek intim körben való átélése mély lelki szövetséget kovácsol köztetek. Ennek színterei többek között az Akadémia egyedi, sajátélményű tapasztalatot biztosító Személyiségfejlesztő csoportjai. Ezeken az alkalmakon az elméletet a gyakorlatba átültetve is megtapasztalhatod, így azt nem csak az eszeden, de a szíveden keresztül is megérted.

A második évben belépsz a pszichológia sűrűjébe

A második évben bontakozik ki igazán előtted az integrál pszichológia. Az integrál szemléletben alapvetően az összes rendszernek helye van, így a pszichológia részterületei is helyet foglalnak benne.

Megismerkedsz a perinatális pszichológiával, a méhen belüli és a születés lélektanéval. Ezek a korai tapasztalatok egész későbbi életünket alapjaiban befolyásolják. Érdekes információkat szerezhetsz arról, hogy anyaként vagy apaként hogyan készülj a gyermekvárásra, illetve felmérheted, hogy gyermekeidet érhette-e akkora trauma a perinatális korszakban, amihez megfelelő terápiás feldolgozásra lehet szüksége.

A második év folyamán végighaladunk az emberi lélek különböző fejlődésvonalain: kognitív működés, erkölcsi fejlődés, világnézet, hit és spiritualitás, szükségletek és motivációk. Olyan rendszerelméletekkel is megismerkedhetsz, melyek keretet adnak mindezeknek. Ilyen például a Dr. Honti László nevéhez fűződő Ötszint modell vagy a Dr. Don Beck nevével fémjelzett Spiráldinamika.

Ebben az évben megkezdődik a Terápiás Kommunikáció Tréning, mely a harmadik év végéig tart. Ez felkészít arra, hogy a visszatükröző terápiás kommunikáció és egyéb technikák elsajátításával lelki segítőként szakértő módon tudd kísérni klienseidet belső útjukon.

A harmadik évben minden összeáll benned

Feltárul előtted a tudat integrált szerkezettana: a tudat, az elme, a szubjektív valóság felépülése és működése. Elmélyedsz a normál és módosult tudatállapotokban, a nyugati kultúra, valamint a keleti bölcsek és misztikus szentek szerinti tudatállapotváltás technikáiban.

A harmadik év gerincét a pszichopatológia képezi, amely felkészít arra, hogy lelki segítőként felismerd a személyiség súlyosabb patológiáit és megfelelő szakemberekhez irányítsd a kliensedet.

Személyiséged nyílására az elmélet elsajátítása is hatással van, a valódi belső átalakulásnak azonban a három éven át folyamatosan zajló személyiségfejlesztő önismereti csoportnapok ágyaznak meg.

Az integrál pszichológia képzése megváltoztatja az életedet és pozitívan hat környezetedre is. Rálátsz a problémák gyökerére, megtanulod a tiszta, hiteles szóbaállás eszközeit, amivel nem csak jövőbeni klienseidet, de saját magadat és családodat is egy harmonikusabb, szebb élet felé vezetheted.

Itt a lehetőség, hogy életre szóló tudást és élményt szerezz magadnak! Ha érzed a hívást, vágj bele életed egyik legizgalmasabb kalandjába, ahol az emberi psziché és különböző tudatállapotainak megismerése, átélése vár rád!


Jelentkezz a második évtizede töretlenül zajló és a szeptemberben újra induló integrál pszichológia szakunkra!

Részletek: http://integralakademia.hu/aktualis/aktualis-programok-az-integral-akademian/544-mit-kinal-az-integral-akademia

 

Hozzászólások