Mit ünneplünk a Karácsonyi Spirituális Éneklés alkalmával? – 2.rész

A fény születése mellett még egy dolog okot ad a közös ünneplésre: a közösség ünneplése. Azok a családok, ahol az együttlét mindig öröm, a családtagok harmonikus együttműködéséről, közös céljaikról és hasonló gondolkodásmódjukról árulkodnak. A mondás szerint az ember a családját és rokonait nem választhatja meg, azt azonban igen, hogy kivel barátkozik és kivel alapít újabb családot, közösséget.

Az integrál közösség a hasonló gondolkodású, célú és szellemiségű emberek közössége. A pszichológia és a spiritualitás tudományos, konzekvens megközelítése és átültetése a gyakorlatba mindannyiunk közös mozgatórugója. Célunk személyiségünk megdolgozása által egy magasabb létezési szint megtapasztalása. Nem nagy magasságokra vágyunk, hanem régi sérelmeink feldolgozása által egy teljesebb, örömtelibb, szabadabb emberi életre. Ebben segítjük a hozzánk forduló, fejlődni vágyó embereket és erre teremtünk lehetőséget különböző programjaink által.

Az integrál közösség egyre bővülő körében sokan megtapasztalhattuk már, hogy nem kell álarcokat hordanunk. Megmutathatjuk valódi énünket, hiszen ekkor tud a közösen eltöltött idő igazzá, hitelessé és mindenki számára valódi feltöltődéssé válni. A karácsony mindenkiben a szeretet húrjait pengeti meg. Ilyenkor kicsit közelebb engedünk magunkhoz másokat és igyekszünk minél több időt együtt tölteni szeretteinkkel. Mivel az integrál közösségre is úgy tekintünk, mint egy nagy családra, a Karácsonyi Spirituális Éneklésen e család közös karácsonyi ünnepségét szerveztük meg.

Az integrál közösség tagjaként önmagunkat kutatjuk és keressük egy életen át. Ez nem előfeltétele, hanem szervező eleme összetartozásunknak. Mi lehetne megfelelőbb alkalom az önkutatásra, mint a szeretet ünnepe, amikor spirituális zenék, szent énekek és mantrák segítségével juthatunk el legmélyebb önmagunkhoz. Itt nincs szükség álarcokra vagy dogmákra, szabadok lehetünk a zenélésben, szabadok lehetünk az azt követő táncban, szabadok lehetünk az önmagunkkal és másokkal való kapcsolódásainkban.

Számos spirituális zenei előadót hívtunk meg erre az alkalomra, hogy segítsék az önkifejezés szabad megélését. Ha eljössz, találkozhatsz Stepan Christanov orosz szitár zenésszel, Koltai Dóra jóga és kirtan zenésszel, Janicsek Zsolttal és Juhász Enikővel a Sattwa Sound Band-ből, Ölvedi Gáborral és Schrenk Judittal a Samsara Boulvard-ból, Varga Zsolttal és Németh Viktorral a Kirtan Band-ből.

Az alábbiakban a fenti magyar zenekarokkal ismerkedhetsz meg közelebbről, lejjebb pedig dalaikba is belehallgathatsz.

Sattwa Sound Band

A Bhakti jóga elengedhetetlen része a kirtanozás, a mantra éneklés, tehát a zenélés. A kettő összefonódik, és ezeken a szent énekeken keresztül az ember szívcsakrája megnyílik. Nagy jógamesterek állítják, hogy a vas-korban, azaz a Káli Jugában a legkönnyebb és leggyorsabb út a megvilágosodáshoz, ha az ember rendszeresen gyakorolja a kirtant. Ezek a mantrák univerzálisak és anno mind szanszkrit nyelven íródtak, ezért énekeljük őket szanszkritül. A szótagok, szavak, speciális rezgéseket hoznak létre, ez hat az emberekre pozitívan. A pontos fordítás nem is lényeges, nem kell a mantrák értelmét keresni, egyszerűen hagyni kell, hogy átrezgesse egész lényünket.

Samsara Boulvard

A Samsara Boulevard zenéje négy olyan ember, négy olyan tapasztalt muzsikus világának találkozása, akik a város forgatagában a zene, az emberi hangok és a mantraéneklés hagyományain keresztül keresik az istenivel való kapcsolódást közel 40 hangszer megszólaltatásával. Teszik ezt oly módon, hogy közben nem félnek megélni, megmutatni és megosztani az úton járó vágyait, botlásait, humorát, vagy akár legérzelmesebb pillanatait a legmélyebb meditációtól a legőrültebb transzig

Kirtan Band

A Kirtan éneklése az odaadás jógája. A mantrák megnyitják szívünket, eszközeivé válunk a Legfelsőbb Tökéletesnek. Lényünkben megjelenik az öröm, a szabadság érzése, elménk lecsendesedik, testünk megtelik életerővel. És mikor mindezt egy közösségben tesszük, akkor képesek vagyunk átadni magunkat egy olyan térnek, ahol felismerjük: EGYek vagyunk a Végtelenben.

A Karácsonyi Spirituális Éneklés esten a sok zenész mellett szellemi vezetők is kísérnek majd minket dobokkal, szent énekekkel és legfőképp jelenlétükkel. Találkozhatsz Fehérholló Ösküvel és Somogyi Istvánnal (sámán hagyomány), Gánti Bencével (integrál pszichológia világa), az est kiemelt vendége pedig Vernon Foster, észak-amerikai indián lesz.

Vigyünk együtt lelket a karácsonyba! Tarts velünk a mindenki számára nyitott Karácsonyi Spirituális Éneklésen és tapasztald meg legtisztább önmagad egy lélekemelő közösség tagjaként!

ITT TUDSZ REGISZTRÁLNI: www.integralakademia.hu/karacsony2017

Samsara Boulvard

Sattwa Soun Band

https://www.youtube.com/watch?v=sqlRnQoIT9M

Kirtan Band

https://www.youtube.com/watch?v=hqu1JSqFdwM


Regisztrálj most a mindenki számára nyitott Karácsonyi Spirituális Éneklésre és biztosítsd helyed a 150 fős teremben!

Részletek: www.integralakademia.hu/karacsony2017

Hozzászólások