Ősi ünnep modern köntösben

Az integrál közösség tagjaként önmagunkat kutatjuk és keressük egy életen át. Ez nem előfeltétele, hanem szervező eleme összetartozásunknak. Mi lehetne megfelelőbb alkalom az önkutatásra, mint a szeretet ünnepe, amikor spirituális zenék, szent énekek és mantrák segítségével juthatunk el legmélyebb önmagunkhoz? Itt nincs szükség álarcokra vagy dogmákra, szabadok lehetünk a zenélésben, az azt követő táncban, az önmagunkkal és másokkal való összekapcsolódásban.

A téli fény születése

A téli napforduló ősidők óta fontos ünnepe az emberiségnek. A nyári napfordulóval együtt egységes keretet adott felmenőink időszámításának. Az északi féltekén december 21-22-re esik a téli napforduló, a délin pedig pont ellenkezőleg, június 21-22-ére.

Amíg a nyári napfordulón, Szent Iván-éjszakáján azért gyújtottak tüzet, hogy elűzzék a közeledő sötétséget, addig a téli napforduló alkalmával a fény születését, az élet megújulásába vetett hitet ünnepelték. Utóbbi idején a leghosszabb az éjszaka és a legrövidebb a nappal. Ezt követően a nap egyre több időt tölt az égen és szépen lassan lerövidülnek az éjszakák.

Hagyományőrző integrál karácsony

A hagyománynak megfelelően karácsonykor ismét felelevenítjük öseink ünnepi szokásait egy közösségi szertartás keretében. Meghívtuk az ősi magyar táltos és sámánhagyomány képviselőit, akik énekeikkel és sámándobjaikkal elődeink nyomvonalán haladva kísérnek minket a bennünk születő fénnyel való találkozáshoz.

Mindennapi célunk az integrál közösségben, hogy személyiségünk megdolgozása által egy új létezési szintet tapasztaljunk meg. A meditatív és elragadtatott állapotainkat célzó spirituális gyakorlatokkal, valamint a régi sérelmeink terápiás feldolgozása által elért megnyílással és átalakulással, egy teljesebb, örömtelibb, szabadabb emberi életre törekszünk. Ebben segítjük a hozzánk forduló, fejlődni vágyó embereket és erre teremtünk lehetőséget különböző programjaink, köztük a december 21-ei Karácsonyi Spirituális Éneklés által.

Számos spirituális zenei előadót hívtunk meg erre az alkalomra, hogy segítsék az önkifejezés szabad megélését. Ha eljössz, az alábbi neves előadókkal és tanítókkal találkozhatsz:

Gánti Bence: – Integrál Akadémia világa (pszichológia, buddhizmus, világzene), Gánti Eszter (ének, világzene), Ölvedi Gábor – Samsara Boulvard (jógazene, kirtan, torokének), Schrenk Judit – Samsara Boulvard (jógazene, kirtan), Varga Zsolt – Kirtan Band (jóga), Mooji nemzetközi zenekar (advaita vedanta), Barát István Zsolt – Négy Őselem Iskola (világzene), Janicsek Zsolt (jógazene, kirtan), Keresztes Barna (gitár, ének, spirituális világzene, Kündü zenekar), Juhász Enikő – Flying Spirit (spirituális zene), Koltai Dóra – Flying Spirit (spirituális zene), Mitli Attila (dobok).

Ismerkedj meg közelebbről néhány meghívott vendégünkkel:

Schrenk Judit – Samsara Boulevard

A Samsara Boulevard zenéje négy olyan tapasztalt muzsikus világának találkozása, akik a város forgatagában a zene, az emberi hangok és a mantraéneklés hagyományain keresztül keresik az istenivel való kapcsolódást közel 40 hangszer megszólaltatásával. Teszik ezt oly módon, hogy közben nem félnek megélni, megmutatni és megosztani az úton járó vágyait, botlásait, humorát, vagy akár legérzelmesebb pillanatait a legmélyebb meditációtól a legőrültebb transzig. Ebből a csapatból találkozhatsz Schrenk Judit énekesnővel, akinek léleknyitogató, lágy hangját a fenti videoklipben hallgathatod meg.

Varga Zsolt – Kirtan Band

A Kirtan éneklése az odaadás jógája. A mantrák megnyitják szívünket, eszközeivé válunk a Legfelsőbb Tökéletesnek. Lényünkben megjelenik az öröm, a szabadság érzése, elménk lecsendesedik, testünk megtelik életerővel. És mikor mindezt egy közösségben tesszük, akkor képesek vagyunk átadni magunkat egy olyan térnek, ahol felismerjük: EGYek vagyunk a Végtelenben.

Szeretettel várunk december 21-én családoddal és barátaiddal együtt egy közös, felemelő ünneplésre!


Foglald le a helyed a mindenki számára nyitott Karácsonyi Spirituális Éneklésre!

Részletek: www.integralakademia.hu/karacsony2019

Hozzászólások