Személyiségfejlődés az integrál pszichológia eszközeivel

A pszichológia a mentális zavarok kezelésére jött létre, a’60-as évek óta azonban az emberek megnyitására, a jóllét és az önmegvalósítás szolgálatába állítottuk. A keleti hagyományok szerint az emberi jóléten túl van egy szellemi felébredés is. Az integrál szemléletben és így az Integrál Táborokban e kettő összekapcsolásával dolgozunk.

Kívül-belül integrálunk

A nyugati pszichoterápiás önismeret és a keleti meditatív szellemi felismerés gyakorlásának összehangolásával egyszerre fordulunk befelé és kifelé. A belső önmegfigyelés tapasztalatait átültetjük a külvilággal való kapcsolatunkba, illetve a külvilágban tapasztaltakra belső önreflexióval reagálunk. Így önmagunkon túl emberi kapcsolataink is pozitív irányba változhatnak.

Ez az integrál személyiségfejlődési mód úgy teremt rendet bennünk, hogy a racionális bal agyféltekénk és a spirituális, érző jobb agyféltekénk szinkronba kerül egymással. Ekkor az objektív tudomány és a szubjektív sajátélmény integrálódik és mindkettő elfoglalja bennünk központi helyét.

Lásd színesben a világot!

Ma már mindannyiunk számára elérhetőek azok az integrált személyiségfejlesztő eszközök, amik segítségével elindulhatunk a kiteljesedett emberi lét felé vezető úton, hogy a későbbiekben ezt is meghaladva tudatosságunk még magasabb régiókba emelkedhessen. Ekkor felismerjük: az, ahogy eddig láttuk magunkat és a világot, csak egyetlen látásmód a sok közül.

Ha elkezdjük a nézőpontokat váltogatni, a világ kiszínesedik és kitágul. Olyan utak nyílnak meg előttünk, amikre rálépve többé nem azt figyeljük, mennyi van még hátra a célig, hanem jelen vagyunk és megélünk minden egyes pillanatot.

Értelemmel és tartalommal teli élet

Ennek az „új” világnak a felfedezésére hív az Integrál Tábor. Önmagad megtapasztalása a másik tükrében és a mindent átható transzcendens támogató szeretetének felismerése örökre megváltoztatja az életed. Tartalommal, értelemmel és céllal tölti meg még a legnehezebb pillanataidat is, ezt követően pedig már nem is vágysz másra, mint az élet teljességének megélésére minden körülmények között.

Alább olvashatod a pszichológia és a spiritualitás összekapcsolásából született gyógyító és személyiséget transzformáló hatásokról szóló beszámolókat a korábbi táborok résztvevőitől.

Mit mondanak a táborlakók?

„A tábor olyan közeget teremt, ahol meg tudok nyílni. Ezt megélni, felismerni, nekem egy felemelő és csodálatos érzés.”

„A lélek szomjazza azt a minőséget, amit ezek a terek biztosítanak.”

„Egy mélyebb fejlődés, egy mélyebb önismeret indult el nálam.”

„A legjobb az volt, hogy láthattam, az emberek hogyan nyílnak meg és érkeznek meg önmagukhoz.”

„Itt volt a legsokrétűbb az, ahogy emberekkel kapcsolódni tudtam.”

„Végre valaki nem ott áll elöl és állítja, hogy tudja a tutit, hanem olyan fantasztikus helyzeteket teremt, hogy az ember maga döbben rá dolgokra.”

„Egy felnőtt szabad ember lettem és ezt tényleg át is éltem, ez fantasztikus érzés.”

„Erőt viszek haza, bátorságot és természetesen a hangomat.”

„A nevetés, a derű, a minőségi idő mindig itt volt a térben, amit közösen teremtettünk.”

Most mindezt te is megtapasztalhatod, jelentkezz a mindenki számára nyitott Szilveszteri Integrál Táborba!


Szilveszteri Integrál Tábor Gánti Bencével 2018. december 27-től 2019. január 1-ig!

Részletek: www.integralakademia.hu/telitabor2018

Hozzászólások