Szerinted is az életnek ennél többnek kell lennie?

Téged sem hagy nyugodni a gondolat, hogy az életnek ennél többnek kell lennie? Esetleg van már sajátélményű tapasztalatod arról, amikor egy-egy pillanatra beláttál az élet színpadának bársonyfüggönye mögé? Ha bármelyik is igaz rád, Neked írtuk ezt a cikket!

A megismerés vágya egyidős az emberiséggel. Egész történelmünk arról szól, hogy a megismerés általi alkalmazkodással hogyan jutottunk egyre feljebb az evolúciós létrán. Ma már nagyon sok mindent kikutattunk a Földön és mivel a megismerés vágya nem hagyott minket nyugodni, az űrbe is kimentünk az ismeretlen felfedezéséért. A természettudósok eljutottak az anyag legkisebb részecskéihez, miközben rájöttek, hogy azok viselkedését maga a megfigyelő figyelme is befolyásolja. Mondhatjuk, hogy ez egy olyan fordulópont az emberi megismerésben, ahol az anyag fogalma találkozik a nem anyagi fogalmával. Az ismeretlen felfedezése iránti vágyunk tehát a fizikai világ széleskörű tanulmányozásán túl ma már a nem anyagi valóságok kutatására is kiterjed.

Amikor valahol mélyen belül megérint a gondolat, hogy az élet több annál, mint amit érzékelsz, látsz, hallasz, vagy tapintasz, akkor tulajdonképpen téged is a fizikain túli valóságok megismerésének vágya hajt. Amikor az emberiség figyelme egyszerre, egy időben fordul egy még ismeretlen terület felé, vagy mondjuk úgy, hogy a kollektív tudat figyelme egy új látóhatárt kutat, akkor szoktak megtörténni a nagy evolúciós ugrások a Földön. Most is valami hasonlónak lehetünk tanúi, ahol fél lábbal már meg is érkeztünk az új evolúciós állomáshoz, az anyag megismerése után az emberi tudat megismeréséhez.

Nem kell azonban kvantummechanikusnak lenned ahhoz, hogy közelebbről megtapasztalj egy, a fizikai világon túli valóságot. Amikor önismerettel foglalkozol, feltárul benned egy olyan mentális világ, ahol a nem tudatos érzelmeid és gondolkodási mintáid gyakorolnak hatást az anyagi világban megélt mindennapjaidra. Itt eljátszhatunk azzal a gondolattal, hogy ennek felismerésekor kifelé vagy befelé lépsz-e egyet az anyagból, de legyen ez mindenkinek a saját hite és tapasztalata szerint. Az viszont biztos, hogy ekkor megismersz, megtapasztalsz egy nem látható, nem hallható, nem megfogható világot. Mi van még itt?

Ha az önismeret mellett elkezded a spirituális utadat járni és mondjuk, olyan meditációs élményeid lesznek, amelyek szavakkal is csak nehezen megformálhatók az anyagi szinten, akkor még egyet kijjebb (vagy beljebb) léptél az anyagtól. Ebben a végképp nem megfogható, nem anyagi valóságban magát a létezés természetét ismerheted meg. Ehhez a lépéshez nem kell sem fizikus diploma, sem tudományos kutatás, egyszerűen csak magad felé kell fordulnod, mivel minden ott van benned, amit magadról vagy a világról tudni szeretnél.

Ezeknek a finom, megfogható valóságon túli valóságoknak a megismerésére teremtünk lehetőséget az Integrál Táborokban, ahol szó szerint megérkezel egy, a hétköznapokban (még) ismeretlen világba. Egy olyan tér jön létre a vezető és a csoporttagok által, ahol tágul a tudatod és mélyül az önmagaddal való kapcsolatod. Itt az eddig megszerzett elméleti tudásod önismeretről, pszichológiáról és a spirituális élmények megtapasztalásáról saját élménnyé válik számodra. Ezt követően figyelmed már nem csak a megnyilvánult fizikai világra fog kiterjedni. Saját valóságod részévé és tapasztalatává válik mindaz, amiről most még azt gondolod, valahol az élet színpadának bársonyfüggönye mögött talán léteznie kell.


Ismerd meg velünk az ismeretlent, gyere el a mindenki számára nyitott Szilveszteri Integrál Táborba és lépjünk együtt az evolúció következő állomására!

Részletek: www.integralakademia.hu/telitabor2017

 

Hozzászólások