3+1 ok az integrál szemlélet mellett

Március 23-án újabb nyílt napot szervezünk, hogy minden érdeklődőnek betekintést engedjünk az integrál szemlélet lényegébe. Az integrál pszichológiához híven a képzés elméleti áttekintésére éppúgy sor kerül majd, mint gyakorlati megtapasztalására. Ennek keretében számíthatsz iskolánk vezetőjének, Gánti Bencének előadására, melyből megérted az integrál szemlélet lényegét és az Integrál Akadémia küldetését. Emellett jelenlegi és végzett hallgatóink mesélnek az integrál szemlélet egyéni életükre gyakorolt hatásáról. A nyílt nap végén sajátélményű csoportgyakorlatokra is sor kerül, ahol játékos, mégis mély tapasztalatokat szerezhetsz önmagadról és kapcsolataidról.

Ha te is egységes egészként szeretnéd látni a világot, a szűkebb-tágabb környezetedet és önmagadat, tarts velünk erre a pár órára és nézz be a „kulisszák mögé”! Amennyiben a következő pontok bármelyikét magadénak érzed, az egy jó ok arra, hogy nyiss az integrál szemlélet felé.

1) Hozzád hasonló gondolkodású társakra vágysz

A legtöbben, akik hozzánk fordulnak olyan színvonalas, értelmes közösséget és minőségi kapcsolatokat keresnek, amelyben szabadon megoszthatják magukat és együtt haladhatnak az önfejlesztésben. A közös úton járás hozzád hasonló jófej emberekkel sok megközelítésre rávilágít és megérted a közöttük levő összefüggéseket. Meglehet, hogy lesz olyan élményed, amikor rájössz, a melletted ülő csoporttársad is a tiédhez hasonló megoldandó helyzettel küzd. Kiderül, mennyire nem vagy egyedül, és veled együtt milyen sokan elhatározták, hogy kezükbe veszik a sorsukat egy jobb, teljesebb élet megteremtésével.

2) Keresed az egységes képet

Sok mindent látsz és értesz az életből, a világ körforgásából, de úgy érzed, valami még hiányzik. Mintha arra várnál, hogy a részek egésszé álljanak össze benned. Ken Wilber, az integrál szemlélet atyja, A Működő Szellem rövid története című könyvében olyan ember- és világképet ír le, amelyben a részrendszerek globális logikai egészként kapcsolódnak össze. Wilber egy teljes, integrált modellt dolgozott ki, amelyben értelmes egységként rajzolódnak ki az emberiség világról és önmagáról alkotott eddigi ismeretei. Ebben szakértői módon kapcsolódik össze a pszichológia és a spiritualitás, amire Wilber az emberi fejlődés univerzális lépcsőfokaiként tekint. Az integrál modell olyan átfogó térképet ad a kezedbe, amelynek segítségével eljutsz a teljes spektrumú ember- és világkép megismeréséhez.

3) Szeretnél önmagad lenni

A rendszeres önismereti csoportnapok és a hozzád hasonló gondolkodású, támogató közösség hatására egyre inkább ki mered fejezni magad és ki mersz állni a véleményedért. Lassan, de biztosan felvállalod azt, aki vagy. Ezt az integrál szemléletben hiteles személyiségnek nevezzük. Ekkor úgy vagy jelen emberi kapcsolódásaidban, ahogy akkor és ott érzed magad. A három év végére tisztába kerülsz azzal, hogy mi az, amit nem szeretnél többet csinálni az életedben és azzal is, hogy mi az, amit meg szeretnél valósítani magadból. A sok belső korlát ledöntésével egy szabadabb, élhetőbb és teljesebb életet teremtesz magadnak, ahol valóban azzá válsz, aki mindig is lenni szerettél volna.

+1 Segíteni akarsz másoknak

Benned van a szándék és képesség, hogy segíts másoknak. Bármilyen előképzettséggel is rendelkezz, az integrál pszichológia képzés alatt megtanítjuk a hiteles szóba állás eszközeit, a tiszta kommunikáció technikáit. Ennek segítségével megtartó erőként kísérheted végig klienseidet a legnehezebb pillanatokban, miközben rátalálnak melletted a megküzdéshez szükséges saját belső erőforrásaikra. A három éves képzés alatt te magad is gyógyulsz és transzformálódsz. Ez – az elmélet és technika mellett – sajtélményű tapasztalatokon keresztül készít fel arra, hogy hiteles (saját önismeretében megdolgozott) integrál tanácsadó váljon belőled.


Gyere el az Integrál Akadémia ingyenes, interaktív nyílt napjára március 23-án!

Részletek: www.integralakademia.hu/tavaszinyiltnap2018

 

Hozzászólások