Findhorn – spirituális közösségépítés

11.-Nature-SanctuarySpirituális közösségépítésben 53 éves tapasztalattal rendelkező Findhorn közösség hazánkba látogat az Integrál Európai Konferenciára (IEC).

A Findhorn spirituális közösség, amely alapítása óta rengeteg változáson ment keresztül, ma is az alapításkor lefektetett három fő alapkő szerint éli napjait. A természettel közösen alkotva, a világ szolgálatában élve, tevékenységeiket a befelé figyelésben felbukkanó bölcsesség vezérli.

A Skócia gyönyörű, élénk természeti környezetében létrehozott Öko Falu a fenntarthatóságot célozza nem csak a természeti környezetben, de társas, gazdasági és spirituális téren is. A falu természettudatos építészetével, energiafelhasználásával, hulladékgazdálkodásával, organikus ételtermelésével sokak számára válik követendő példává és reménysugárrá. A 12 hektáron működő öko falu, és a konferenciaközpont helyet ad holisztikus, tapasztalat általi tanulást megvalósító workshopoknak. Az oktatások és gyakorlatok szívügye az élet

kölcsönös egymásrautaltságának felismerése.

Ezek mellett a közösség két szigetre is kiterjesztette tevékenységét, melyeken lehetőséget adnak elvonulásokra is.

A sokrétű tevékenységet folytató közösség életében az utóbbi években érzékelhetővé vált egy láthatatlan „elefánt”, mely elakadást és frusztrációkat okozott a személyes és közösségi transzformációt zászlajára tűző közösség életében. A megoldás kapcsán képbe került az integrál szemlélet, Wilber Boomeritis munkája 83 példányban fogyott el közösségen belül, a Spiráldinamika modellből pedig láthatóvá vált a narancs szint hiánya.

Az elakadás továbblendítését célozta az 5 hetes, több mint 100 tagot számláló elvonulás, melynek történetét, hatásait az IEC-n fogják bemutatni a közösség tagjai.

eldatteis.uj

Hozzászólások