Gyógyító indián, gyógyító közösség, gyógyító zene, gyere!

December 16-án kerül megrendezésre az integrál közösség mindenki számára nyitott karácsonyi ünnepsége, a Karácsonyi Spirituális Éneklés este. Ezen alkalomból számos szellemi vezetőt és spirituális zenei előadót hívtunk meg, akik segítik lelkünk nyílását az este folyamán. Az alábbiakban bemutatjuk az ünnepség kiemelt vendégét, az észak-amerikai gyógyító indiánt, Vernon Fostert, valamint a spirituális zenei estek szervezőjét és a magyar integrál közösség szellemi vezetőjét, Gánti Bencét.

Vernon Foster

Vernon Foster a Klamath/Monoc indián törzs tagjaként látta meg a napvilágot. A Klamath és a Monoc két szövetséges, őslakos amerikai törzs, melynek népessége jelenleg 600 főt számlál és az oregoni Klamath megyében él. Vernon Foster fiatal kora óta a Lakota és Ojibway indiánokkal közösen nevelkedett, a két törzs kultúrája pedig a mai napig meghatározza életét.

Fiatalként az indián spirituális életmód szerves részét képezte mindennapjainak, mely értékek azóta is életének fő tengelyét adják. Később a Minnesota Egyetemen pszichológiát, politikatudományt és teológiát hallgatott, majd az indián spirituális hagyományok alkalmazásával szociális és mentálhigiénés területen dolgozott. Számos közösségben alapított jótékonysági nonprofit szervezeteket, ahol a mai napig aktív igazgatósági tag. Sokat küzdött aktivistaként a különböző nemzetek jogaiért, valamint a környezet- és ökológia védelméért.

Tudását a nyugati tudományokon túl az indián szellemi hagyományokat őrző „vénektől”, orvosságos emberektől („medicine men and women”), azaz a törzsi sámánoktól kapta. Munkásságának célja, hogy az emberek felismerjék és megértsék saját szellemüket és képességeiket. Tanításai nem egy adott indián törzs hagyományain, hanem olyan közös spirituális gyökereken alapulnak, melyeket minden nép megért. Az általa használt gyógyítási technikák azonban nagyon egyediek, saját családjának spirituális ösvényét követik.

Bevallása szerint az a gyógyszer, amit munkája során leginkább használ: az együttérzés. Ez az a gyógyító módszer, amelyet mindenkivel megoszt, bárhová is utazzon a világban. Nagy tisztelettel és alázattal fordul az ősi indián tudás, valamint szertartások felé, melyekről azt gondolja, hogy nagy szükség van rájuk a világban. Jelenleg nemzetközi szinten tanít és gyógyít az Egyesült Államokon túl, szerte Európában, Japánban és Brazíliában.


Gánti Bence

Vernon Foster-t Gánti Bence, a spirituális éneklés esték ötletgazdája és szervezője hívta meg hazánkba. Bence klinikai szakpszichológus, az Integrál Pszichológia hazai és nemzetközi képviselője. Széles utat járt be az önismeret és a spirituális hagyományok ösvényén. Célja, hogy a Földön jelenleg az emberek tudatában zajló evolúciós ugrásban segítse az emberiséget. E törekvése többek között a budapesti Integrál Akadémia megalapításában és a nemzetközi Integrál Konferenciák megszervezésében öltött testet.

Mielőtt Bence megismerkedett a pszichológiával és a rendszerváltás után Magyarországra betörő spirituális újhullám áramlataival, nem érdekelte más csak a zene. Mindazt, amit később a pszichológiában és a spirituális útjában megtalált, a zenén keresztül kezdte el megtapasztalni. Csoportos és egyéni foglalkozásain segíti az embereket, hogy visszataláljanak az önmagukkal és a világgal való tiszta, szeretetteljes kapcsolatukhoz. Meggyőződése szerint ennek kötetlen, nyitott, dogmák és szabályok nélküli univerzális eszköze a zene.

Bagdi Bella és Gánti Bence

Bence szívesen gitározik, dobol és énekel. Hite szerint a módosult tudatállapotokból fakadó kollektív egység, intenzív jólét, öröm és szeretet nyilvánul meg a tanítványról tanítványra hagyományozódott szent dalokban és mantrákban. Ezek az énekek önmagukban képesek tisztítani az ember lelkét, egy közös zenélés során pedig valódi tudatemelő és gyógyító erővel bírnak. A szent dalok éneklésével és tanításával Bence felhívja a figyelmet a lélek szabadságának „itt és most”-jára, ami bárkinek bármikor elérhető, amennyiben megengedi azt önmaga számára.

A  spiritualisenekles.hu honlapja ettől a küldetéstől vezérelve jött létre. Itt számos szent éneket és mantrát találsz dalszövegekkel együtt, sőt Bence videókon keresztül a gitárkíséretet is megtanítja.

Szeretettel várunk a lélek szabadságát megtapasztalni vágyók közösségében december 16-án, a Karácsonyi Spirituális Éneklésen! Hozd magaddal párodat, családodat, barátaidat, mert itt a tér befogadó és nyitott mindenki előtt!


Regisztrálj a mindenki számára nyitott Karácsonyi Spirituális Éneklésre!

Részletek: www.integralakademia.hu/karacsony2017

Hozzászólások