Amikor válaszúthoz érsz

Amikor válaszúthoz érkezünk, megállunk egy pillanatra mérlegelni, hogy jövőbeni választásaink milyen lehetséges haszonnal vagy veszteséggel kecsegtetnek. Szeretnénk, ha a befektetett időt és energiát sikeres végeredmény koronázná. Ez teljesen logikus, ki akarna fölöslegesen megerőltető munkát végezni, ha nem kap érte semmit cserébe? Az önismeret útja azonban nem ennyire kiszámítható. A végeredmény nem garantált olyan módon, ahogy itt és most azt elképzeljük. Persze az út elején még lehetnek olyan képzeteink, hogy minden jó lesz, ha a szabályok szerint játszunk és sok önismereti foglalkozáson részt veszünk. Az önismeret útja azonban nem a szabályokról, sokkal inkább azok felrúgásáról szól. Nem törvénytelen cselekedeteket kell ez alatt érteni, hanem azoknak a már lejárt szavatosságú belső szabályoknak az elengedését, amelyekkel egész életünkben önmagunkat hátráltattuk. Hogy a régi minták ilyen formán való elengedése és az új, saját bensőkből fakadó szabályok követése milyen módon hat jövőbeni önmagunkra, céljainkra, haszon és veszteség kvótáinkra, az teljességgel kiszámíthatatlan. Nem tudhatom, hogy annak elengedése, átformálása, amit most megkérdőjelezhetetlenül hiszek magamról, hogyan hat majd rám és viselkedésemre a jövőben.

Talán ezért is vacillálunk olyan sokáig, hogy kinyitjuk-e az ismeretlen felé vezető ajtót, mert a végeredmény kiszámíthatatlan. Ha önmagunk keresése felé indulunk el, bizony ki kell lépni a jól kifeküdt és bemelegített komfortzónánkból, különben nem jutunk előrébb. Mert ahhoz, hogy megtaláljuk azt, akik vagyunk, szépen lassan meg kell engednünk, hogy elmúljunk akként, akik voltunk. Mérlegre kell tennünk magunkban, hogy egy olyan út, ahol nem látunk előrébb a következő lépésnél és talán ezért néha el is esünk, mennyit ér meg nekünk, ha a harmonikusabb, egészségesebb, élettel telibb, igazabb emberi élet nyeresége még puszta hit bennünk?

Igen, a döntés meghozatala félelmetesnek tűnhet az elején. Pontosan tudjuk mindannyian, hogy itt bátorságra és kitartásra lesz szükség, hogy végig tudjuk csinálni. Az ehhez az úthoz tartozó térképet jól őrzik évszázadok óta a népmeséink, amit gyermekként többnyire az anyatejjel együtt szívunk magunkba. Ezzel az úttal, mint a kollektív emlékezet megoldó kulcsával találkozhatsz a mesékben, amikor a legfiatalabb testvér elindul az ismeretlenbe megkeresni a várat, aminek kapujánál le kell győznie a sárkányt, hogy végül elnyerje a királylány kezét. Vajon véletlen lenne, hogy gyermekkorunkban elalvás helyett kipattant, szenvedélytől ragyogó szemekkel újból és újból kérleltük szüleinket, hogy csak még egyszer mondják el nekünk a történetet? Nem hinném… A mesék a lélek nyelvén szólítják meg a gyermeket, aki ekkor még úgy tekint az életre is, mint egy mesére. Talán ő még valahol mélyen belül tudja, hogy önmagán kell majd diadalt aratnia a mese végén.

Amikor a legfiatalabb testvér elindul az ismeretlenbe vezető úton, sok akadályt kell legyőznie, de mindig találkozik segítséggel is. Valahogy pont akkor és ott, amikor szüksége van rá, megjelenik mellette egy segítő, akár egy személy, akár egy állat, akár a természet erejének képében. Így van ez az életben is, csak észre kell vennünk. Lehet, hogy ki kell azért nyújtanunk érte a kezünket…

Az Integrál Akadémia egy olyan vár, aminek a kapuján belépve, rögtön egy térképet nyomnak a kezünkbe. Ez – valljuk be – sokat segíthet az ismeretlen felé vezető rengetegben. Csak el kell indulnunk a térkép mentén, és minden egyes állomáson magyarázatot, tanítást kapunk arról, hogy mi, miért történik épp most velünk. Az önismeret útjára lefordítva ez azt jelenti, hogy megértjük a világ és azon belül az emberi psziché mögöttes mozgatórugóit. Végre ráláthatunk arra, hogy miért történnek velünk azok a dolgok, amik szenvedést okoznak, és eszközt kapunk a kezünkbe ahhoz, hogy változtatni tudjunk az életünkön. Az Integrál Akadémia egy olyan utat kínál, ahol a segítség mindig megjelenik, ha harcolni kell a sárkánnyal. Kardot és térképet is kapunk a kezünkbe, de helyettünk senki se fogja végigcsinálni. Ehhez egyedül ránk van szükség, minden más megérkezik hozzánk útközben.

Az Integrál Akadémia szeptember 8-án kitárja e vár kapuit és minden érdeklődőt szeretettel tájékoztat arról, hogy mivel találkozhatunk azon az ösvényen, amit az általa készített térkép kínál. Gánti Bence a jelenlegi és már végzett hallgatókkal együtt egy ingyenes interaktív nyílt nap keretében mesél majd nekünk az iskoláról és arról a mögöttes hivatásról, amiért létrejött ez a keleti és nyugati tudást szintetizált egységként tanító intézmény. Hallhatsz előadást az integrál szemlélet bemutatásáról és arról, hogy miként tudja megváltoztatni, teljesebbé tenni a világszemléletedet, az emberi kapcsolataidat és az egész életedet. Olyan teljes spektrumú ember- és világképbe vezet be, amit később életed minden területén kamatoztathatsz, beleértve a párkapcsolatodat, a családodat, a gyermeknevelést, baráti és üzleti kapcsolataidat, a karrieredet és nem utolsó sorban önmagadat. Ha ez nem lenne elég, még egy varázspálcát is kapsz a kezedbe útközben, amit úgy hívnak: terápiás kommunikáció. Ennek használata megnyitja előtted azokat a zárakat, melyek az emberi szíveket rejtik.

Amikor ehhez a válaszúthoz érsz, mérlegelned kell, hogy elindulsz-e arra a kalandra, amire már gyermekkorod óta készítenek a kollektív emlékezet őrzőin, a meséken keresztül. Úgy hiszem, hogy egyszer mindannyiunknak el kell indulni a nagy ismeretlen felé. Van, aki még ráér, van, aki már nem. Van, aki csak azt hiszi, hogy van még ideje. Ha egy kicsit befelé figyelsz a szívedbe, meghallhatod, hogy melyik út hív most téged. Ebben tud segítséget nyújtani az Integrál Akadémia nyílt napján Gánti Bence és csapata. Nem csak a tanterv felvázolásával, de a sajátélményű  csoportmunka gyakorlati megtapasztalásával is segít majd összekapcsolódni önmagaddal. Gyere el, tapasztald meg, hogy itt és most mi a legmegfelelőbb számodra, és ebből a belső sajátélményből hozd meg a jövődre vonatkozó legigazabb döntésedet!


Találkozzunk szeptember 8-án ingyenes, interaktív nyílt napunkon!

Részletek: www.integralakademia.hu/oszinyiltnap2017

Hozzászólások