DROG HELYETT LÉLEGEZZ!

Amikor a hippik elkezdték felfedezni a lélek valóságát a nyugati civilizáció számára, még csak kábítószerek segítségével tudták ezt megtenni. Ezekben a transzállapotokban a fizikain túli világok létezését tapasztalták meg. A transzperszonális valóság „felfedezése” forradalmasította a pszichológia világát is.

Professzor LSD-vel

A hippi korszakban nagy népszerűségnek örvendő LSD (lizergsav-dietilamid) módosult tudatállapotot előidéző hatására a pszichoterapeuták is felfigyeltek és tudományos kutatás alá vonták a szert. Dr. Stanislav Grof, cseh származású amerikai pszichiáterprofesszor volt az első, aki a prágai pszichiátrián az LSD-t saját magán is tesztelte.

Egész életét megváltoztatta az a transzélmény, amit ennek hatására átélt. Az 1970-es években, miután az LSD-t illegálisnak minősítették és betiltották a kutatását, Stanislav Grof és felesége, Christina Grof kidolgozott egy olyan módosult tudatállapotot előidéző technikát, melynek eléréséhez nem kellett szert használni. Ez lett a holotrop légzés vagy transzlégzés.

A valóság újrafelfedezése

A „holo” teljességet jelent, a „trop” jelentése: haladni valami felé, a „holotrop” tehát: út a teljesség felé. A holotrop légzés megnyitja a preperszonális (születés előtti) és a transzperszonális (spirituális) valóságok kapuit. Ennek megtapasztalása a kulcs ahhoz, hogy bizonyosságot vegyünk saját spirituális lényünk igazságában. E tudás birtokában vannak a sámánok, a misztikusok, a guruk és a jógik is.

A transzlégzés segít a lelkünket újra felfedezni. Azért beszélhetünk újrafelfedezésről, mert egykor a nyugati kultúra is egy ősi, sámánisztikus világképből nőtte ki magát. Elérte a lélektől legtávolabbi pontot, amikor az anyagot tette meg mindenhatójának, majd lassan elkezdett visszafordulni a lélek irányába. Immár minden tapasztalatát magában hordja, amivel a sámánizmuson, a mitikus világképen, a nagy világvallásokon és az individuális materializmuson keresztül eddig azonosult.

A transzlégzés megnyit és összekapcsol

Mára túl vagyunk azon, hogy vakon kövessünk dogmákat vagy higgyünk az életről szóló tündérmesékben. A saját igazságunkat akarjuk megtalálni olyan tapasztalatok által, amikben az elménk és a szívünk egyenlő súllyal dönthet arról, mit fogadunk el valóságunkként.

Gánti Bence, az Integrál Akadémia alapítója egyéni és csoportos terápiái mellett transzlégzés foglalkozásain is arra hívja meg az embereket, hogy nyissanak valódi lényük felé. Bence, mint transzperszonális és integrál szemléletű pszichológus, klinikai szakpszichológus sokévnyi transzlégzésről folytatott tanulmányai után, 2007-ben Amerikába utazott és a módszert annak kidolgozójától, Dr. Stanislav Groftól is elsajátította.

A transzlégzés egy biztonsággal gyakorolható technika, ahol megfelelő előkészületek után fellazulnak azok a merev, személyiséget védő falak, melyek a hétköznapokban elválasztanak minket egymástól és önmagunktól. Amikor megkezdődik az erővel és élettel teli közös légzés, többé nem foglalkozunk azzal, mit gondol a másik, önmagunkért lélegzünk. Akkor és ott megtapasztalhatjuk a találkozást valódi önmagunkkal. Ez az élmény olyan elemi erővel hathat ránk, ami megváltoztathatja egész további életünket.


Tarts velünk Gánti Bence Újévi transzlégzés csoportján, JELENTKEZZ!

Részletek: www.integralakademia.hu/ujevitranszlegzes2020

 

 

Hozzászólások