Egy hely, ahol magadon keresztül a világot is megismered

Talán azért vacillálunk sokszor, hogy elinduljunk-e az önismeret útján, mert tudjuk, hogy előbb-utóbb át kell lépnünk a komfortzónánk határán. Ez, ahogy a neve is jelzi, nem mindig kényelmes feladat. Mérlegre tehetjük viszont magunkban a kérdést, hogy egy olyan út, ahol nem látunk előrébb a következő lépésnél és ezért talán néha el is esünk, mennyit ér meg nekünk, ha a harmonikusabb, egészségesebb, igazabb emberi élet lehetősége vár a végén?

Egy holisztikus és globális világszemlélet

Mára a világ összetetté, az emberiség tudása pedig globálissá vált. Ezzel párhuzamosan az önfejlesztő és világjobbító módszerek széles tárháza is bárki számára elérhető lett. Egyes becslések szerint (Wilber-Murphy, 2005) legalább 10.000 különféle könyvvel, tanfolyammal, módszerrel és ígérettel találkozhatunk az ezoterikus, spirituális világpiacon. Mégis mi alapján válasszunk?

Ken Wilber, amerikai filozófus egy olyan zseniális megoldást alkotott meg, ami globálisan integrált, átfogó térképet ad a kezünkbe ahhoz, hogy eligazodjunk a sok ezernyi lehetőség között. Ezt a rendszert integrál elméletnek vagy integrál pszichológiának hívják, amely mind a spirituális tanításokat és hagyományokat, mind a nyugati tudományos pszichológiai elméleteket egységes keretbe rendezi.

Az integrál szemlélet törzse az ún. létramodell, amely az emberi tudat fejlődési szakaszait írja le. Nem kevesebbre ad választ, mint hogy honnan indulunk és hová tartunk. Ehhez pedig nem kizárja egymáshoz képest az elméleteket, hanem holisztikusan ötvözi, és globális egységbe foglalja az emberiség eddig összegyűjtött tudását.

Térképet és eszközt adunk a változáshoz

Az Integrál Akadémián ezt a modellt térképként adjuk a kezedbe, mely eligazít, nem csak a saját lelked útvesztőjében, de mások viselkedésének és a világ történéseinek megértésében is. Annyi a dolgod csupán, hogy elindulsz e térkép mentén, miközben minden egyes állomáson magyarázatot, tanítást kapsz arról, hogy mi, miért történik benned és körülötted.

Az önismeret nyelvére lefordítva ez annyit tesz, hogy ráláthatsz arra, miért élsz át szenvedést okozó élethelyzeteket? Az Integrál Akadémia képzése azonban túlmutat a puszta tények és elméletek szemléltetésén: olyan eszközöket ad a kezedbe, amivel változtatni tudsz életed (és mások életének) ok-okozati láncán.

Ismerkedj meg a nyugati pszichológia és a keleti hagyományok egységes szemléletével!

Az Integrál Akadémia szeptember 6-án újra megnyitja kapuit, hogy egy ingyenes nyílt nap keretében bevezessen az integrál szemlélet alapjaiba és az iskola működésébe. Magyarországon egyedülálló képzési rendszeren keresztül értheted meg a nyugati pszichológia és a keleti spirituális hagyományok egységét, amiről Gánti Bence, az iskola alapítója és vezetője tart interaktív előadást a nyílt nap első felében.

Meghallgathatod jelenlegi és már végzett hallgatóinkat arról, hogy miként tudja az integrál pszichológia képzése megváltoztatni, pozitív irányba terelni az emberi kapcsolataidat és az egész életedet. Olyan teljes spektrumú ember- és világképbe vezetünk be, amit később életed minden területén kamatoztathatsz, beleértve a párkapcsolatodat, a családodat, a gyermeknevelést, baráti és üzleti kapcsolataidat, a karrieredet és nem utolsó sorban önmagadat.

A legtöbb hallgatónk rátalál saját küldetésére azon a belső úton, amely a képzés gyakorlati velejárója. Az iskola falait elhagyva hiteles és kiváló szakemberekként fogytatják tovább az életüket a saját területükön. Sokan végül maguk is a lelki segítői hivatást választják. Ez az Integrál Akadémia egyik célja: olyan hiteles integrál tanácsadókat nevel ki, akik jártasak az elméletben, a terápiás eszközökben és saját önismereti úttal rendelkeznek.

A világban itt és most egyre többen érzik, hogy pozitív irányba szeretnének változtatni korábbi életükön. Az Integrál Akadémia olyan szakembereket képez, akik tudásukkal és sajátélményű tapasztalataikkal professzionális módon tudnak hozzájárulni ehhez.


Gyere el szeptember 6-ai ingyenes, interaktív Nyílt Napunkra és ismerkedj meg velünk közelebbről!

Részletek: http://integralakademia.hu/oszinyiltnap2019

 

Hozzászólások