Everness tudatosság a mindennapjaidban

Az Everness Fesztivál egyre több visszatérő vendégnek ad otthont. Olyan emberek olvasztótégelyét jelenti, akik hasonló módon gondolkodnak, élnek és cselekednek.

A tudatos életre törekvők száma szerencsére napról napra növekszik, mégis a többségi társadalomhoz képest kisebbségben vannak, és gyakran csak akkor tudnak hasonló gondolkodású emberekkel találkozni, ha erre külön időt és energiát fordítanak.

Erre találták ki az Everness Fesztivált, ahol a tudatos élet nevében gyűlhetünk össze azokkal az emberekkel, akik aktívan tesznek a boldog és harmonikus élet lehetőségéért.

Újhullámos életmód

Talán nem is annyira új, hiszen valahol a ’70-es évek hippi mozgalmával jött rá a nyugati ember, hogy élni békében is lehet, a természettel és embertársainkkal való harmóniában. Ekkor kezdte felfedezni és komolyan venni, majd kutatni a világ nyugati félteke az ember magasabb tudatállapotait. Megismerte a spirituális dimenziókat, ami a köztudatban még gyakran, mint komolytalan fantáziavilág jelenik meg.

Pedig napról napra több ember tapasztal kortól, nemtől, végzettségtől, társadalmi és vallási hovatartozástól függetlenül olyan emelkedett tudatállapotokat vagy spirituális élményeket, amit a racionalitás eszközeivel nem tud megmagyarázni. Az érzelmi és spirituális nyílás hulláma söpör végig korunk emberiségén, amit csak az ért meg és fogad el (utóbbit gyakran erős belső vívódások árán), aki átélte.

Tudatosság vs. spirituális élményhajszolás

Korántsem olyan rózsaszín a világ a tudatos életet élők számára, mint ahogy azt a laikusok elképzelik. A spirituális élmények hajszolása még közel sem jelent tudatosságot, sőt, sok esetben pont a tudatosság elől való menekülés áll a hátterében.

Sokan félnek szembenézni a világ realitásával, ezért a spirituális habostorta habzsolásában keresnek menedéket. Ez az attitűd alapot szolgáltat a spiritualitás elbagatellizálásához, azonban a tudatos élethez vezető úton mindannyian átmegyünk a rózsaszín spirituális illúziók állomásán.

Amikor rálátunk a gyökerekre

Amikor elkezdenek nyílni bennünk az érzelmek, mi pedig szembenézünk velük és feldolgozzuk régi elfojtott traumáinkat, kezdjük megérteni az okokat. Rálátunk saját és mások cselekedeteinek valódi belső indíttatására és lassan elfogadjuk őket.

A világ kipuhul körülöttünk pusztán azáltal, hogy tisztába kerülünk az események mögötti ok-okozati láncolattal. Megértjük, hogy nem jó és rossz emberek, vagy jó és rossz dolgok léteznek, hanem egyszerűen csak dolgok és emberek. Az előjelet saját belső mintáink és hitrendszereink alapján mi magunk tesszük hozzá.

Az empátia ekkor felüti fejét bennünk és nincs többé visszaút. Látjuk az ember eredendő jóságát és hívságait is. Utóbbiakról tudjuk, hogy belső kielégítetlen, avagy rosszul kielégített szükségleteinek következményei.

Befogadjuk az új tudatosságot

Az új tudatosság bennünk való megszületésének első jele, hogy folyamatosan megfigyeljük a körülöttünk levő világot és önmagunkat. Tudatosan törekszünk a belső harmóniára, amelyről tudjuk, hogy a körülöttünk levő világban rendként, stabilitásként és biztonságként jelenik meg. Tudatos életmódunk részeként befogadjuk a korábban rossznak bélyegzett életeseményeket és többé nem azt kérdezzük, miért érdemeltük ki ezt a büntetést, hanem, hogy mit akar tanítani nekünk?

Felfedezzük, miként keltenek azonnali testi reakciókat bennünk érzelmi impulzusaink és megértjük negatív gondolataink fizikumunkra gyakorolt destruktív hatását. Odafigyelünk testünk szükségleteire, elhagyjuk a káros anyagokkal vegyített élelmiszereket, tiszta táplálékot és tiszta italokat veszünk magunkhoz. Ezzel párhuzamosan nő bennünk az igény olyan testtudatos mozgásformákra, amelyek pszichénket és szellemünket is egyaránt fejlesztik.

Az elmagányosodás az út része

Amikor megnyílunk a tudatos életforma felé, lehet, hogy ideiglenesen magunkra maradunk. Nem kötnek le többé a felszínes társalgások, az üres, érdekalapú kapcsolatok. Valódi értékekre, igazi, szívtől szívig hatoló emberi kapcsolódásokra vágyunk. Lehet, hogy addigi környezetünket már kiüresedettnek érezzük, az új ismeretségek viszont még váratnak magukra.

Ez is az út része. Amikor pedig már megelégeltük a magányt, kezünkbe vehetjük a sorsunkat, hogy új barátokra és új kapcsolatokra találjunk. Ha nem értenek meg ott, ahol vagyunk, csak el kell mennünk oda, ahol pontosan tudják, elfogadják és segítik azt, amin keresztül megyünk.

A tudatosság ünnepe

Az Everness Fesztivál egy ilyen hely. Ez a tudatosság ünnepe, ahol minden rólunk, az emberről szól. Hallgathatsz előadásokat önismeretről, pszichológiáról, spiritualitásról, egészséges életmódról. Itt nem vagy egyedül a kérdéseiddel, a workshopokon pedig sajátélményben tapasztalhatod meg, ahogy megszületnek belőled a válaszok.

Az idei Everness-élmény is megerősített minket abban, hogy egyre bővül a tudatos életet választók köre. Ez nagy öröm számunkra, hiszen mi az Integrál Akadémián azért dolgozunk, hogy a tudatosság értő fülekre, érző szívekre és kiművelt szellemre találjon mindazokban, akik ezt az utat választják.

A tudatosság útja

Az Everness Fesztivál évente egy alkalommal ad otthont a közös úton járóknak. Az Integrál Akadémián egész évben azt a tudatosságot és harmóniát fejlesztheted tovább magadban, amit az Evernessen megtapasztalsz.

Nálunk hozzád hasonló elfogadó és jóra törekvő emberek gyógyító közösségében értheted meg, hogyan kapcsolódik össze a pszichológia és a spiritualitás egy integrált egésszé. Sajátélményű gyakorlatokon keresztül élheted át, miként juthatsz el az önismeret általi belső vezéreltségből a felébredés állapotáig.

A magasabb tudatszinteket nem tudod erővel vagy akarattal megnyitni magadban. Ez a Kegyelem ajándéka mindazoknak, akik kijárják az odavezető utat. Ez az út az önismerettel kezdődik, és a meditációval folytatódik. Gyakorlásod során pedig automatikusan nyílnak benned a magasabb tudati síkok.

Ehhez segítünk hozzá professzionális tantervünkkel és sajátélményű önismereti csoportnapjainkkal. Kiváló szakmai oktatói gárdánk és a hozzád hasonló tudatosodni vágyó emberek elfogadó, támogató közösségében járhatod ki az utat a harmonikus, kiteljesedett élethez. Szakképzett lelki segítővé válhatsz, aki a világ jobbításáért és benne az ember boldogságáért nem csak akar, de képes is tenni.


Ha szeretnéd az Everness tudatosságát hétköznapjaid részévé tenni, jelentkezz szeptemberben induló integrál pszichológia képzésünkre!

Részletek: http://integralakademia.hu/aktualis/aktualis-programok-az-integral-akademian/544-mit-kinal-az-integral-akademia

Hozzászólások