Találkozás, kapcsolódás, Isten, szeretet. Ez volt idén is az Everness

Sok színes élménnyel, az összetartozás örömétől túlcsordult szívvel búcsúzunk idén is az Everness Fesztiváltól. Az elmúlt hét a nyár koronája lehet mindazoknak, akik Alsóörsön jártak és együtt mozogtak az Everness befogadó közösségével.

Ez több, mint egy fesztivál, több, mint egy buli. Kapcsolódás, közösség, törzsi összetartozás, szeretet és elfogadás vesz körül, bármerre is lépj. Ez az a hely, ahol sosem vagy egyedül. Ez az Everness.

Keretbe rendeztük

Gánti Bence, integrál közösségvezető pszichológus nyitó és záró szertartásai keretezték a fesztivál napjait. Az Everness Nyitó Szertartás során felkészültünk az elkövetkezendő napok nyújtotta önismereti és spirituális élményeinek befogadására, a Záró Szertartáson pedig ezek feldolgozására, lélektani és szellemi integrálására.

Azért van szükség keretre a pszicho-spirituális élményekhez, mert amikor a lelkünk megnyílik, nem csak a magas, örömteli érzelmi és spirituális állapotok válnak átélhetővé számunkra, hanem a mélység néha fájdalommal és szomorúsággal vegyített érzékeny állapotai is. Az Everness minden részünket megmozgatja, ezért mindkét véglet átélhetővé válik, fontos tehát, hogy megfelelően rákészüljünk és feldolgozzuk ezeket az élményeket.

Extatitkus élménykavalkád

Az Everness Fesztivál egy olyan hét az évben, amikor kiléphetsz a napi, nyugati társadalom által jól ismert rutinból. Itt egy idő után – a közösség gyógyító erejének köszönhetően – megnyílik a tudatod és a szeretet, jóság, összetartozás állapotaiban teljesedhetsz ki.

Megéltük ezeket a felemelő pillanatokat a családállítás, a szomatodráma, a bodywork csoportok gyógyító terében. Kapcsolódtunk önmagunkhoz, Istenhez, az Univerzumhoz, a Végső Valósághoz a jóga, a meditáció és a transz állapotaiban.

Az együtt éneklés, dobolás és táncolás extázisában átéltük, milyen is a törzsi összetartozás velőtrázó egységélménye, amiben oly nagy hiányt szenvedünk ma nyugati társadalmunkban (nézz bele ITT). Megadtuk a testnek, a szívnek és a léleknek mindazt, amire a rohanó hétköznapokban nem marad időnk.

Istennel is találkoztunk

Az Everness Záró Szertartásán találkozhattunk Istennel. Gánti Bence arra kért minket, miközben egy nagy körben álltunk, hogy figyelmünket vonultassuk végig egymáson. Elárulta, hogy ha most meg akarjuk találni Istent, keressük őt ebben a figyelemben. Hiszen a figyelem nem más, mint a bennünk lakó Isten. Azért olyan erősek a csoport terek, mert a Szellem ereje megsokszorozódik bennük.

Kailash Kokopelli világzenei művész, spirituális szertartásvezető gyönyörű zenei kíséretével segített nekünk átélni Isten belőlünk fakadó kiapadhatatlan forrását, az élet szent körét, amelyben mi és körülöttünk minden élet szüntelen áramlik.

Felkészültünk a re-integrációra

Bence és Kailash, Ölvedi Gábor, valamint Mitsch Kohn vendégzenészek társaságában kísértek át minket a búcsú folyamatán, ahogy elköszöntünk az Everness áldásos energiáitól és felkészültünk a hétköznapokba való visszatérésre. Utóbbihoz a Záró Szertartás terápiás és meditációs csoportgyakorlatai segítettek hozzá, amik lehetővé tették, hogy mély belső nyugalommal és spirituális összeszedettséggel nézzünk az előttünk álló jövőbe.

Végezetül álljon itt Gánti Bence üzenete mindazoknak, akik részt vettek az idei Everness Fesztiválon: „Vigyétek haza ezt a csodát, ezt az energiát! Izzon a szívetekben a legnehezebb órákban is, hordjátok magatokban belül a következő évben, amíg újra találkozunk! Szeretlek benneteket, szeretünk benneteket, szeressétek egymást! Ez a legfontosabb.”

 

Az Everness Záró Szertartásának első, illetve második részét ITT és ITT nézheted meg!


 Az Everness energiáit most a mindennapok részévé teheted!

Iratkozz be szeptemberben induló integrál pszichológia képzésünkre és éld át a csodát minden tanítási hétvégén!

Részletek: http://integralakademia.hu/aktualis/aktualis-programok-az-integral-akademian/544-mit-kinal-az-integral-akademia

Hozzászólások