Legmélyebb sebeink begyógyítása

Stan Grof_Alex GreyEredetileg úgy terveztem, hogy várok még ezzel holnapig. Elvégre úgy lett volna stílusos, ha a pénteki előadás részletes bemutatóját egy pénteki napon osztom meg veletek. De ne fukarkodjunk az infóval, ha van mit posztolni, hát posztoljunk! Stan első előadásának címe: Legmélyebb sebeink begyógyítása. Érdekesség, hogy legújabb könyve is ezt a címet viseli (hamarosan ebbe is beleolvashattok). Balra láthatjátok a borítót,  amelyet Alex Grey pszichedelikus művész készített. Ha pedig tovább kattintotok, elolvashatjátok az előadás részletes ismertetőjét.

Kundalini élmény, perinatális mátrixok, imádkozó Jung és korona csakra, avagy így látta Alex Grey Stanislav Grofot. A képen Stan mellett látható még Christina Grof, Sigmund Freud, a pszichoanalízis atyja, C.G. Jung, pszichoanalitikus és a transzperszonális pszichológia előfutára, valamint Otto Rank, a születési trauma úttörő teoretikusa.

-Christina Grof és Stan Grof Budapesten! Május 10-11-12. Jegyek, infók itt.

Péntek, május 10.

Legmélyebb sebeink begyógyítása:

Új perspektívák az önismeretben és a pszichoterápiában

A diavetítéssel kísért előadás során bemutatjuk a modern tudatkutatás forradalmi eredményeit, különös tekintettel az emberi pszichikum egészséges és patológiás működésére. Feltárjuk a tudattalan hatalmas területeit – a perinatális tartományt (a születés körüli élményeket öleli fel) és a transzperszonális tartományt (a karmikus mátrixokat, a filogenetikus emlékeket, valamint a kollektív tudattalan történelmi és archetípusos birodalmát foglalja magába) – amelyeket a hagyományos pszichiátriai gyakorlat egyelőre elutasít. Látni fogjuk, hogy egyéni és kollektív problémáink nem a csecsemőkorban és a gyermekkorban gyökereznek, ahogy azt a főáramba tartozó klinikusok és elméletalkotók állítják, hanem annál sokkal mélyebbre, a személyes élettörténeten túli tartományokba nyúlnak. Mielőtt még elcsüggednénk, gondoljunk csak azokra az újonnan felfedezett terápiás mechanizmusokra, amelyek ezeken a szinteken működnek – a pszichospirituális halál és újjászületés folyamatára, a karmikus emlékek újraélésére, az archetípusos tartalmak felbukkanására, vagy a kozmikus egység megtapasztalására. A tudat természetét és az emberi psziché dimenzióit érintő forradalmi felfedezések ismerete mindazok számára nélkülözhetetlen, akik pszichoterápiával foglalkoznak, önismereti vagy spirituális úton járnak. Nélkülük sosem érthetjük meg teljesen az emberiség rituális és spirituális életét (a sámánizmust, az átmeneti rítusokat, a halál és újjászületés ősi misztériumait, a misztikát és a vallást). Ezek az új ismeretek a destruktív szociálpolitikai mozgalmakat és eseményeket is teljesen új megvilágításba helyezik.

Szabó András

Hozzászólások