Méhen belüli életünk rejtett emlékei

andrek-andimid_2“1996-ban szereztem pszichológusi oklevelet az ELTE-n, 2007 óta a Pedagógia és Pszichológia Kar munkatársa vagyok, a perinatális szaktanácsadó szakirányú továbbképzés egyik kidolgozója, koordinátora, oktatója és kutatója. Rendszeres vendégoktatója vagyok több felsőoktatási intézménynek, 2007 óta az Integrál Akadémiának is. Elnökségi tagja vagyok a Magyar Pre- és Perinatális Pszichológiai és Orvostudományi Társaságnak, amelynek célja a születés körüli időszakkal foglalkozó tudományterületek közötti párbeszéd megteremtése, a születési előtti életidő minőségének és a születés körülményeinek javítása. Terapeutaként elsősorban gyermekáldásra várva, a várandósság idején, a magzattal való kapcsolat elmélyítésében, a szüléssel, a gyermekhez való kapcsolat kérdéseiben keresnek fel anyák és apák egyaránt.” – írja bemutatkozásában Andrek Andrea pszichológus, hipnoterapeuta és haptoterapeuta, aki vasárnapi előadása során a méhen belüli élmények jelentőségéről és életünkre gyakorolt hatásáról beszél majd.

-Christina Grof és Stan Grof Budapesten! Május 10-11-12. Jegyek, infók itt.

HOGYAN HAT AZ ÉLETÜNKRE A MÉHEN BELÜLI ÉLETÜNK REJTETT EMLÉKE? A GROFI MODELL ÉS A HAZAI MAGZATVIZSGÁLATOK EREDMÉNYEI

Stanislav Grof gazdag terápiás tapasztalati és elméleti munkássága inspiráló erejű a születés körüli életidő rejtelmeit megérteni kívánó szakmai és laikus érdeklődők számára egyaránt. A modern perinatális tudomány mind több bizonyítékot gyűjtött össze mára abban a tekintetben, hogy életünk feltehetőleg legintenzívebb élménye, a megszületésünk, alapvető lenyomatot képez további életutunkra nézve.
Az előadás arra vállalkozik, hogy bemutassa a születési élményminták (születési mátrixok) Stanislav Grof által kidolgozott elméletét, és azt a magyar munkacsoportot, amely arra kíván rávilágítani, hogy a megszületés élményét egy igen gazdag szülő-magzatkapcsolati tapasztalat előzi meg. Az elmúlt évben közel száz várandós anya és apa magzatához fűződő érzéseiről, élményeiről, kötődéséről gyűjtöttünk adatot tudományos módszertani eszközök segítségével. Úttörő vizsgálatunk első eredményei legkorábbi tapasztalataink és élményeink mélyrétegeinek jelentőségét és hosszú távon meghatározó szerepét vetítik előre.

Szabó András

Hozzászólások