Pszichofotel: tanítók egymás között az Everness Fesztiválon

Találkozz a pszicho-spirituális világ leghitelesebb képviselőivel az Everness Fesztiválon, az Integrál Akadémia Nagy Sátorban! Pszichofotel programunk keretében ismert pszichológusok és szellemi vezetők beszélgetnek egymással.

Vendéglátó pszichológusunk az Integrál Akadémia alapítója és vezetője, Gánti Bence lesz. Beszélgető partnerei: Dr. Daubner Béla, Dr. Mérő László, Dr. Buda László, Paulinyi Tamás és Soma Mamagésa, a www.ujegyensuly.hu létrehozója. A következőkben röviden megismerkedhetsz a Pszichofotel meghívott vendégeievel.

Pszichofotel – Június 20. csütörtök, 16:00 – 17:00 – Integrál Akadémia Nagy Sátor

Gánti Bence és Dr. Daubner Béla – Hogyan kapcsolódik az integrál, az integratív, a jóga és a pszichoterápia?

Dr. Daubner Béla orvos, pszichiáter, pszichoterapeuta, és jógatanár, az Integratív Pszichoterápiás Egyesület elnöke. Ifjú korában, 16 évesen találkozott a keleti tanokkal, orvos lett belőle, később pszichiáter, majd figyelme a pszichoterápia felé fordult.

1993-ban alapította meg az Integratív Pszichoterápiás Egyesületet, melynek máig az elnöke. Számos alkalommal utazott Indiába, megszerezte az ayurvéda honoris causa címet és 2008-ban a Himalája Yoga tradíció jóga tanári képesítését. Rishikeshbe rendszresen látogatja Swami Rámát, ahol a jóga elméletében, gyakorlatában és a meditációban mélyed el. Így ír magáról 2013-ban: „Szeretnék azoknak segíteni, akik spirituális fejlődésben gondolkoznak és ehhez a szükséges önismereti alapokat is biztosítani szeretnék.

Pszichofotel – Június 21. péntek, 11:30 – 12:30 – Integrál Akadémia Nagy Sátor

Gánti Bence és Soma Mamagésa, a www.ujegyensuly.hu létrehozója – A női (szerep)személyiségek integrációja a XXI.század elején, az ÚJ NŐ megszületésének az ideje

Soma Mamagésa (született Somogyi Gyöngyi Zsuzsanna) missziójának érzi az “ébresztgetést”. Lélekemelő előadásokat, kurzusokat és táborokat tart az országban, melyek az öntudatra ébredés fontosságáról és a spirituális felébredés jelentőségéről szólnak. Hét évi csoportmunka után 2016 májusától kezdte meg saját módszerét, amit játékosan Játszás-Orgazmus-Készségfejlesztő kurzusoknak, rövidítve: JOK-nak nevezett el. Azt az állapotot hívja így, amikor az ember visszatalál a benne élő örök gyermekhez.

Soma Mamagésának eddig 10 könyve jelent meg, koncertezik, előadásaival járja az országot, kurzusokat, táborokat tart, és rendszeresen publikál a www.ujegyensuly.hu-n, amit ő hozott létre. Több saját zenekari formációja volt, legutóbbi zenekara a VANAVAN, amivel 2015-ben debütált az Everness fesztiválon.

Pszichofotel – Június 21. péntek, 13:30 – 14:30 – Integrál Akadémia Nagy Sátor

Gánti Bence és Dr. Mérő László – Az érzelmek és a flow

Dr. Mérő László magyar matematikus, publicista, pszichológus, az ELTE Pszichológiai Intézetének és a Babes-Bolyai Tudományegyetemnek professzora. Elsősorban ismeretterjesztő könyveiről, előadásairól ismert. Első könyve, az Észjárások 1989-ben jelent meg, ekkor indult el sikeres könyveinek sorozata itthon és külföldön is. Előadásai rendkívül népszerűek.

A pszichológiai kutatások bő fél évszázadon át elkerülték az érzelmeket, mert nem látszott, miképpen lehet ezeket kutatni. Az utóbbi 25-30 évben azonban sikerült erre érdemi eszközöket találni, és a kutatások meglepő eredményekkel jártak. Kiderült, hogy még a leginkább racionális, logikus gondolkodásban is alapvető szerepet játszanak az érzelmek. Röviden: érzelmek nélkül nincs értelem.

Hamarosan jövünk a Pszichofotel további vendégeinek bemutatásával.


Izgalmas programokkal várunk idén is az Everness Fesztiválon: találkozzunk az Integrál Akadémia Nagy Sátorban!

Részletek: http://integralakademia.hu/everness2019

 

Hozzászólások