Pszichofotel: pszi-jelenségek és szomatodráma testközelből

Idén egy különleges programsorozattal készülünk az Everness Fesztiválra. Az Integrál Akadémia Nagy Sátorban Pszichofotel programunk keretében olyan beszélgetések résztvevője lehetsz, ahol ismert pszichológusok és szellemi tanítók osztják meg egymással nézeteiket és tapasztalataikat.

A következőkben a program két meghívott vendégét, Paulinyi Tamást és Dr. Buda Lászlót ismerheted meg közelebbről. Vendéglátó pszichológus Gánti Bence, az Integrál Akadémia vezetője lesz. A további meghívott beszélgető partnerekről (Dr. Daubner Béláról, Dr. Mérő Lászlóról és Soma Mamagésáról, a www.ujegyensuly.hu létrehozójáról ITT OLVASHATSZ BŐVEBBEN).

Pszichofotel – Június 21. péntek, 15:40 – 16:20 – Integrál Akadémia Nagy Sátor

Gánti Bence és Paulinyi Tamás – Pszi jelenségek, tudat és spirituális fejlődés

Paulinyi Tamás író, pszi-kutató, önismereti tudat-tréner. Több mint 25 éve foglalkozik a parajelenségek és a pszi-képességek tudományos vizsgálatával, valamint az azokból leszűrt tanulságok önismereti célú oktatásával.

Paulinyi a ’80-as évek végén építette fel első amatőr kutató laboratóriumát, korábban a Magyar Para-kutatási Társaság főtitkáraként, később, pedig az AION alapítvány kutatási koordinátoraként. Elsősorban az érzékszerveken túli észlelések (ESP) területén végzett-végez kísérleteket, amelyek eredményessége nemzetközi szinten is kiemelkedő.

Az ESP kísérletek mellett Paulinyi több éven át végzett sikeres vizsgálatokat az Egely-féle vitalitásmérővel, illetve részt vett természetgyógyászati módszereket értékelő méréssorozatokban. Ugyanígy különlegességnek számít, hogy sok kísérlettípusban a speciális módosult tudatállapotok hatását is vizsgálta, esetenként ősi módszerek – mandalameditáció, sámándobolás – alkalmazásával. Ezek a nyitott megközelítésmódok ugyanakkor kritikus hozzáállással párosulva egy olyan integratív módszertani egységet jelentenek, ami a szakmában példaértékű lehet.

Pszichofotel – Június 22. szombat, 17:00 – 18:00 – Integrál Akadémia Nagy Sátor

Gánti Bence és Dr. Buda László – Szomatodráma és integrálpszichológia: test, lélek szellem a gyakorlatban

Dr. Buda László orvos, pszichiáter, pszichoterapeuta. A Magyar Szomato-pszichoterápiás Egyesület megalapítója, majd a szomatodráma irányzat és közösség létrehozója. Jelenleg leginkább előadásokat, tanfolyamokat, szakmai továbbképzéseket és egyéni kozultációkat tart, valamit írással és a szomatodráma közösség gondozásával tölti idejét.

A szomatodráma játékos önismereti módszere összeköti a testünket a tudatunkkal, ezáltal érve el terápiás hatást. A családállításhoz hasonlóan a főszereplő testi tüneteit kivetítjük a térbe, így a belső, testben történő folyamatok láthatóvá válnak. Egy-egy érintett testrészt a játék szereplői személyesítenek meg, melynek során a dramatikus kibontakozás gyakran érzelmi, kapcsolati és spirituális konfliktusok megnyilvánulását, valamint megoldását, gyógyulását teszi lehetővé.

A szomatodráma rálátást ad arra, hogy múltbeli tapasztalataink, hiedelmeink és meggyőződéseink hogyan vetülnek ki a testünkbe, a szerveinkbe és sejtjeinkbe, különböző testi panaszokat okozva. Ez a módszer továbbmegy ennél és eszközt ad a kezünkbe ahhoz, hogy szervezetünk felborult egyensúlyát belátásaink, érzelmi mintáink és indulataink megértésén, valamint megváltoztatásán keresztül egy új szinten stabilizáljuk.


Látogass el idén is és az Everness Integrál Akadémia Nagy Sátorba és vegyél részt Pszichofotel programsorozatunkon!

Részletek: www.integralakademia.hu/pszichofotel2019

Hozzászólások