Reflexiók egy terápiás praxisból

bartadavidpeterBartha Dávid Péter, a módosult tudatállapotok és a rendkívüli élmények kutatásával foglalkozó transzperszonális szemléletű pszichológus. Cikkei jelentek meg a Pszichoterápia szakfolyóiratban, valamint a Transzperszonális Pszichológia és Pszichoterápia című könyvben. Ismert előadó transzperszonális és pszichedelikus témákban. A Károli Gáspár Református Egyetem Pszichológiai Intézetének Klinikai szakirányán végzett, utána Angliában a Northamptoni Egyetemen tanult transzperszonális és tudat pszichológiát. Május 12-én tartott előadása során saját terápiás tapasztalataiból merítve arról beszél majd, mennyire van igény napjainkban a transzperszonalitásra.

-Christina Grof és Stan Grof Budapesten! Május 10-11-12. Jegyek, infók itt.

MENNYIRE VAN IGÉNY A TRANSZERPSZONÁLITÁSRA?
REFLEXIÓK EGY TERÁPIÁS PRAXISBÓL

Transzperszonális élményekkel, spirituális és vallási problémákkal foglalkozó pszichológus vagyok. Klienseim nagy része ez irányú tudásom és tapasztalataim miatt keres. Az elmúlt néhány évben érdekes jelenséggel szembesültem. A transzperszonális problémákkal és kérdésekkel bejelentkezők jelentős részének a problémája valójában nem transzperszonális és spirituális jellegű.
Ezek a problémák olyan pszichológiai hozzáállással is megoldhatóak, mely nem foglalkozik életünk spirituális dimenziójával. Felmerült bennem a kérdés, mi lehet ennek az oka? Mást ért a szakember és a laikus transzerpszonalitás alatt? Máshogy beszélünk a spiritualitásról a szakmán belül és kívül? Mást gondolunk ezekről a kérdésekről? Szükség van-e egyáltalán transzperszonális pszichológusokra? Előadásom során, gyakorlati tapasztalataimat és elméleti tudásomat összevetve, ezekre és hasonló kérdésekre keresem majd a választ.

Szabó András

Hozzászólások