Stanislav és Christina Grof először Magyarországon!

Páratlan alkalom a hazai pszichológiai életben. Stanislav Grof, a transzperszonális pszichológia úttörő alakja, feleségével, Christina Groffal Magyarországra látogat.

Stan_Christina

A május 10. és 13. között megrendezésre kerülő Országos Transzperszonális Konferencia keretén belül Stanislav és Christina Grof két-két előadást és egy műhelyfoglalkozást tart majd. Megismerkedhetünk az önismeret és a pszichoterápia új perspektíváival, betekintést nyerhetünk a transzperszonális pszichológia elméletébe és gyakorlatába, valamit élményszinten is megtapasztalhatjuk a holotróp állapotokban rejlő gyógyító és transzformatív lehetőségeket. A gyakorló terapeutákat és az érdeklődő laikusokat is egyaránt várjuk. A regisztrációhoz és a további információkért látogassatok el honlapunkra

Stanislav Grof, M.D., pszichiáter, több mint ötven éve kutatja a nem-szokványos tudatállapotokat. Csehszlovákiában a prágai Károly Egyetemen tanult, majd a Pszichiátriai Kutatóintézetben a pszichedelikus kutatások vezetőjeként dolgozott. Az Egyesült Államokban a Marylandi Pszichiátriai Kutatóközpont kutatási részlegének vezetőjeként és a baltimori John Hopkins Egyetem Pszichiátria Tanszékének segéd professzoraként tevékenykedett. Később a kaliforniai Big Surban, az Esalen Intézetben folytatta kutatásait. Jelenleg a California Institute of Integral Studies (Integrál Tudományok Kaliforniai Intézete) és az oaklandi Wisdom egyetem pszichológia professzora. Ő a transzperszonális pszichológia egyik alapítója és vezető teoretikusa, valamint a Nemzetközi Transzperszonális Egyesület (ITA) alapító elnöke is. A holotróp tudatállapotok és a pszichedelikus szerek terápiás hatásai mellett a halálközeli élményeket, valamint a halál és haldoklás lelki és spirituális vonatkozásait is behatóan tanulmányozta. 1975 óta holotróp légzéssel foglalkozik, egy erőteljes terápiás és önismereti módszerrel, amelyet feleségével, Christinával közösen dolgozott ki. A világ számos országában tart szakmai tréningeket, előadásokat és szemináriumokat. Több mint 150 cikke jelent meg különböző szakmai folyóiratokban, emellett számos könyvet is írt.

Christina Grof, Ph.D. hc, író, tanító, művész, a Spirituális Válság Hálózat (SEN) alapítója és a Holotróp Légzés Módszerének egyik megalkotója. A Sarah Lawrence Egyetemen diplomázott, ahol a mitológia neves szakértőjétől, Joseph Campbelltől tanult. A transzperszonális pszichológia terén végzett munkásságával két tiszteletbeli doktorátust szerzett.1976 óta tart workshopokat és előadásokat Észak- és Dél-Amerikában, Európában, Ausztráliában és Ázsiában. 1976 és 1988 között a kaliforniai Esalen Intézet tanára volt Big Surban, ahol férjével, Stanislav Groffal együtt, összesen 28 kísérleti jellegű, egy hónapos oktatási programot szervezett és számos workshopot tartott.

Szabó András 

Hozzászólások