Te is lehetsz „elég jó” szülő!

Kimondva vagy kimondatlanul, de minden szülőben ott él a vágy, hogy ő majd másként csinálja. Amikor megszületik az első gyermekünk, ez a cél még egy ideig tudatosan ott lebeg a szemünk előtt. Aztán, ahogy betemetnek a használt pelenkák és ránk rakódnak az árulkodó szemkörnyéki párnácskák, már nem mindig tudjuk képviselni az általunk kitűzött célokat. Legtöbbször csak akkor eszmélünk fel, amikor leforráznak az első mellbevágó mondattal: „Pont olyan vagy, mint az Anyád/Apád”.

Mit tudunk ilyenkor tenni? Biztos Te is találtad már magad abban a helyzetben, amikor felismerted, hogy pontosan lekövetsz bizonyos szülői mintákat, amiket nagy ívben szerettél volna elkerülni. Azt mondják, az már fél siker, ha észreveszed, hogy úgy viselkedsz, ahogyan nem szeretnél. De hogy bújhatnál ki a saját bőrödből, hogy ezután másként tegyél?

A válasz nagyon egyszerű: sehogy. Nem fordíthatsz hátat magadnak, de minden esélyed meg van arra, hogy új döntési és viselkedési mintákat alakíts ki az életedben. Többek között erre tanít meg a hazánkba látogató amerikai pszichoterapeuta testvérpár, Terri O’Fallon és Kim Barta. A Fejlődéstudatos Gyermeknevelés előadás, majd az azt követő workshop keretében olyan új szülői attitűdöket sajátíthatsz el, melyekkel kivédheted, hogy bizonyos helyzetekben a nem megfelelő, megörökölt, automatikus válaszreakciókkal élj. Szó sincs arról, hogy ezzel a módszerrel beteljesítheted a tökéletes szülő mítoszát, de „elég jó” még lehetsz, aminél több nem is kell.

Most megismerheted, hogy gyermeked különböző fejlődési szakaszaiban mi a helyes szülői reakció és viselkedés. Ezzel nem csak neki adod meg azt, amire szüksége van, de magadat is egy új fejlődési szint felé terelheted: kiléphetsz a generációk óta ismétlődő gyereknevelési hibák bűvköréből. Ezt az élethosszig tartó varázspálcát adja kezedbe a szeptember 26-ai előadás és a szeptember 27-29-ig tartó Fejlődéstudatos Gyermeknevelés workshop. Tarts velünk, ha Te is szeretnél megismerkedni az „elég jó” szülők eszköztárával!


Jelentkezz a Fejlődéstudatos Gyermeknevelés előadásra és workshopra!

Részletek: http://fejlodjtudatosan.wixsite.com/stages

 

 

Hozzászólások