Ünnepelj velünk őseink nyomán!

Az integrál közösség tagjaként önmagunkat kutatjuk és keressük egy életen át. Ez nem előfeltétele, hanem szervező eleme összetartozásunknak. Mi lehetne megfelelőbb alkalom az önkutatásra, mint a szeretet ünnepe, amikor spirituális zenék, szent énekek és mantrák segítségével juthatunk el legmélyebb önmagunkhoz? Itt nincs szükség álarcokra vagy dogmákra, szabadok lehetünk a zenélésben, az azt követő táncban, az önmagunkkal és másokkal való összekapcsolódásban.

A téli fény születése

A téli napforduló ősidők óta fontos ünnepe az emberiségnek. A nyári napfordulóval együtt egységes keretet adott felmenőink időszámításának. Az északi féltekén december 21-22-re esik a téli napforduló, a délin pedig pont ellenkezőleg, június 21-22-ére.

Amíg a nyári napfordulón, Szent Iván-éjszakáján azért gyújtottak tüzet, hogy elűzzék a közeledő sötétséget, addig a téli napforduló alkalmával a fény születését, az élet megújulásába vetett hitet ünnepelték. Utóbbi idején a leghosszabb az éjszaka és a legrövidebb a nappal. Ezt követően a nap egyre több időt tölt az égen és szépen lassan lerövidülnek az éjszakák.

Hagyományőrző integrál karácsony

A hagyománynak megfelelően karácsonykor ismét felelevenítjük öseink ünnepi szokásait egy közösségi szertartás keretében. Meghívtuk az ősi magyar táltos és sámánhagyomány képviselőit, akik énekeikkel és sámándobjaikkal elődeink nyomvonalán haladva kísérnek minket a bennünk születő fénnyel való találkozáshoz.

Mindennapi célunk az integrál közösségben, hogy személyiségünk megdolgozása által egy új létezési szintet tapasztaljunk meg. Nem nagy magasságokra vágyunk, hanem régi sérelmeink feldolgozása által egy teljesebb, örömtelibb, szabadabb emberi életre. Ebben segítjük a hozzánk forduló, fejlődni vágyó embereket és erre teremtünk lehetőséget különböző programjaink, köztük a december 15-ei Karácsonyi Spirituális Éneklés által.

Számos spirituális zenei előadót hívtunk meg erre az alkalomra, hogy segítsék az önkifejezés szabad megélését. Ha eljössz, az alábbi neves előadókkal és tanítókkal találkozhatsz:

GÁNTI BENCE – INTEGRÁL AKADÉMIA (pszichológia, buddhizmus), BARÁT ISTVÁN ZSOLT – Négy Őselem Iskola, FEHÉRHOLLÓ ÖSKÜ – KARABAKSA SZELLEMI KÖZPONT (sámánizmus), VARGA ZSOLT – KIRTAN BAND (jóga), MOOJI NEMZETKÖZI ZENEKAR (advaita vedanta), JANICSEK ZSOLT, JUHÁSZ ENIKŐ – Flying Spirit (spirituális zene), SCHRENK JUDIT – SAMSARA BOULEVARD (jógazene, kirtan), JERSABEK TIBOR (dob), Koltai Dóra: Flying Spirit (spirituális zene), SZARKA ESZTER (ének), MITLI ATTILA (dob).

Néhány meghívott vendégünkkel most közelebbről is megismerkedhetsz:

Schrenk Judit – Samsara Boulevard

A Samsara Boulevard zenéje négy olyan tapasztalt muzsikus világának találkozása, akik a város forgatagában a zene, az emberi hangok és a mantraéneklés hagyományain keresztül keresik az istenivel való kapcsolódást közel 40 hangszer megszólaltatásával. Teszik ezt oly módon, hogy közben nem félnek megélni, megmutatni és megosztani az úton járó vágyait, botlásait, humorát, vagy akár legérzelmesebb pillanatait a legmélyebb meditációtól a legőrültebb transzig. Ebből a csapatból találkozhatsz Schrenk Judit énekesnővel, akinek léleknyitogató, lágy hangját a fenti videoklipben hallgathatod meg.

Varga Zsolt – Kirtan Band

A Kirtan éneklése az odaadás jógája. A mantrák megnyitják szívünket, eszközeivé válunk a Legfelsőbb Tökéletesnek. Lényünkben megjelenik az öröm, a szabadság érzése, elménk lecsendesedik, testünk megtelik életerővel. És mikor mindezt egy közösségben tesszük, akkor képesek vagyunk átadni magunkat egy olyan térnek, ahol felismerjük: EGYek vagyunk a Végtelenben.

Szeretettel várunk december 15-én családoddal és barátaiddal együtt egy közös, felemelő ünneplésre!


JELENTKEZZ a mindenki számára nyitott Karácsonyi Spirituális Éneklésre!

Részletek: www.integralakademia.hu/karacsony2018

Hozzászólások