A jóllétünk kulcsa a közösségben rejlik?

Neked is hiányoznak azok a kapcsolatok, ahol szabadon megoszthatod a benned kavargó érzéseket? Előfordul, hogy próbálkozol ezzel, de értetlenség és visszautasítás a válasz? Sajnos ilyenkor gyorsan megtanuljuk, hogy inkább csendben maradunk és magányosan cipeljük tovább érzelmi poggyászunkat. A bennünk munkáló hiány viszont sokszor felszólít minket, hogy keressük meg azokat a kapcsolatokat, ahol érzelmeink kommunikálása nem tabu téma többé.

Kapcsolatok az intimebb zónából

Neked sem kell beletörődnöd abba a helyzetbe, hogy olyan emberekkel állsz kapcsolatban, akik még nem készek a hétköznapi, racionális valóság mögé nézni. A lélek nyelve egy ennél mélyebb, intimebb zónában szólal meg, ami ennek megfelelő belső nyitottságot igényel. Ha neked erre a nyitottságra van szükséged, keress olyan embereket, akik hozzád hasonló cipőben járnak! Mert rajtad kívül még sokan keresik ugyanezt a megértő közeget.

Amikor rátalálsz egy ilyen közösségre, az sok ponton megváltoztathatja az életedet:

  • nem érzed többé egyedül magad a világban
  • a közösség visszaigazolja számodra, hogy teljesen rendben van, ha megosztod az érzéseidet
  • már nem várod el, hogy megértsenek azok az emberek, akik még nem készek erre. Amikor az elvárás feszültsége eltűnik, sokkal felszabadultabban tudsz jelen lenni ezekben a kapcsolataidban.
  • minél többet vagy együtt hozzád hasonló gondolkodású emberekkel, annál inkább meg mersz nyílni előttük. Tudod, hogy bármi történjen, ők megértenek és elfogadnak. Ez olyan biztonsági hálót jelent számodra, amibe minden körülmények között kapaszkodhatsz.

Az ehhez hasonló közösségekben létrejövő kapcsolatok gyógyító erejűek. Támogatnak egy felnőtt, szabad emberi élet megtapasztalásában. Erősítik az önbizalmadat és arra ösztönöznek, hogy haladj tovább a számodra legmegfelelőbb úton. Hisznek benned és te is hiszel magadban, e kettő pedig folyamatos kölcsönhatásban erősíti egymást.

Keress minőségi, támogató kapcsolatokat!

Jólléted elsődleges feltétele minőségi kapcsolataidban rejlik. Saját magadat a másik által tartott tükrökben láthatod és értheted meg igazán. Nem mindegy azonban, hogy mennyire görbe ez a tükör. Igyekezz olyan kapcsolatokkal körbevenni magad, ahol a mindenütt jelenlévő emberi játszmák mellett az őszinteség és támogató szeretet felé billen a mérleg. Ne ijedj meg, ha alkalmanként gyomlálnod kell egy kicsit kapcsolati hálódban! Ez szükséges lépés ahhoz, hogy virágba borulhass életed minden területén.

Nálunk több mint 10 éve formálódik évről évre egy olyan új közösség, ahol a hasonló gondolkodású emberek találkozhatnak és alakíthatnak ki minőségi, akár élethosszig tartó kapcsolatokat. Ha te is szeretnél ilyen emberekkel találkozni, gyere el április 3-ai nyílt napunkra és ismerkedj meg velük!


Regisztrálj ingyenes, interaktív nyílt napunkra!

Részletek: www.integralakademia.hu/tavaszinyiltnap2020

 

Hozzászólások