Integrál: egy holisztikus és globális világszemlélet

Mára a világ összetetté, az emberiség tudása pedig globálissá vált. Ezzel párhuzamosan az önfejlesztő és világjobbító módszerek széles tárháza is bárki számára elérhető lett. Egyes becslések szerint (Wilber-Murphy, 2005) legalább 10.000 különféle könyvvel, tanfolyammal, módszerrel és ígérettel találkozhatunk az ezoterikus, spirituális világpiacon. Mégis mi alapján válasszunk?

Ken Wilber, amerikai filozófus egy olyan zseniális megoldást alkotott meg, ami globálisan integrált, átfogó térképet ad a kezünkbe ahhoz, hogy eligazodjunk a sok ezernyi elmélet és módszer között. Ezt a rendszert integrál szemléletnek vagy integrál pszichológiának hívják, amely mind a spirituális tanításokat és hagyományokat, mind a nyugati tudományos pszichológiai elméleteket egységes keretbe rendezi.

Az integrál szemlélet törzse az ún. létramodell, amely az emberi tudat fejlődési szakaszait írja le. Nem kevesebbre ad választ, mint hogy honnan indulunk és hová tartunk. Ehhez pedig holisztikusan ötvözi, és globális egységbe foglalja az emberiség eddig összegyűjtött összes tudását.

Térképet és eszközt adunk a változáshoz

Az Integrál Akadémián ezt a modellt térképként adjuk a kezedbe, mely eligazít, nem csak a saját lelked útvesztőjében, de mások viselkedésének és a világ történéseinek megértésében is. Annyi a dolgod csupán, hogy elindulsz e térkép mentén, miközben minden egyes állomáson magyarázatot, tanítást kapsz arról, hogy mi, miért történik benned.

Az önismeret nyelvére lefordítva ez annyit tesz, hogy ráláthatsz arra, miért élsz át szenvedést okozó élethelyzeteket? Az Integrál Akadémia képzése azonban túlmutat a puszta tények és elméletek szemléltetésén: olyan kulcsot ad a kezedbe, amivel változtatni tudsz életed (és mások életének) ok-okozati láncán.

Ismerkedj meg a nyugati pszichológia és a keleti hagyományok egységes szemléletével!

Június 12-én az Integrál Akadémia Nyílt napját ismét online követheted végig. Ennek keretében Gánti Bence, az iskola alapítója és vezetője tart előadást az integrál szemléletről és az iskola működéséről. Integrál pszichológia képzésünk egy Magyarországon egyedülálló képzési rendszer, melyen keresztül megértheted a nyugati pszichológia és a keleti spirituális hagyományok egységét.

Az Integrál Akadémia képzése olyan teljes spektrumú ember- és világképbe vezet be, amit később életed minden területén kamatoztathatsz, beleértve a párkapcsolatodat, a családodat, a gyermeknevelést, baráti vagy üzleti kapcsolataidat, a karrieredet és nem utolsó sorban önmagadat. Az integrál pszichológia képzésen élő tudást adunk át, mely képes megváltoztatni, pozitív irányba terelni az emberi kapcsolataidat és az egész életedet.

A legtöbb hallgatónk rátalál saját küldetésére azon a belső úton, amely a képzés gyakorlati velejárója. Az iskola falait elhagyva hiteles szakemberekként fogytatják tovább az életüket a saját területükön. Sokan végül maguk is a lelki segítői hivatást választják. Ez az Integrál Akadémia egyik célja: olyan hiteles integrál tanácsadókat nevel ki, akik jártasak az elméletben, a terápiás eszközökben és saját önismereti úttal rendelkeznek.

A világban itt és most egyre többen érzik, hogy pozitív irányba szeretnének változtatni korábbi életükön. Az Integrál Akadémia olyan szakembereket képez, akik tudásukkal és sajátélményű tapasztalataikkal professzionális módon tudnak hozzájárulni ehhez.


Regisztrálj ingyenes, online Nyílt napunkra és legyél a Zoom-os belső kör tagja, ahol meglepetésekkel várunk!

KATTINTS IDE a további részletekért!

Hozzászólások