Egy régi új gyógyító: a transzlégzés

A Földön itt és most egy olyan globális változás zajlik, mely az emberek tudatában megy végbe. Ami a hatvanas évek hippi mozgalmával elindult, most egy tudatos, szer nélküli önkeresésben bontakozhat tovább az emberek lelkében. Ehhez nagy segítséget nyújt hazánkban Gánti Bence, az Integrál Akadémia alapítójának munkássága, aki egyéni és csoportos terápiái mellett transzlégzés foglalkozásain is arra hívja meg az embereket, hogy nyissanak valódi lényük felé. Bence, mint transzperszonális és integrál szemléletű pszichológus, klinikai szakpszichológus sokévnyi transzlégzésről folytatott tanulmányai után, 2007-ben Amerikába utazott és a módszert annak kidolgozójától, Dr. Stanislav Groftól is elsajátította.

Ez az évtizedek óta biztonsággal gyakorolható technika itt és most elérhető már bárki számára, aki elhatározta magát az önkeresés útján. A transzlégzés egy lehetőség a sok közül, hogy sajátélményű tapasztalatunk legyen arról, milyen mélységekbe és magasságokba repíthet egy korlátok nélküli találkozás önmagunkkal. Ennek lehet terápiás és/vagy spirituális hatása, ami mindenképp továbbsegít minket az önkeresés útján.

Amikor a hippik elkezdték kitaposni a nyugati civilizáció számára ezt az utat, még csak kábítószerek segítségével tudtak szert tenni olyan transzállapotokra, amelyekben találkozhattak a fizikai valóságon túli valóságokkal is. Az akkoriban nagy népszerűségnek örvendő LSD (lizergsav-dietilamid) módosult tudatállapotot előidéző hatására a pszichoterapeuták is felfigyeltek és tudományos kutatás alá vonták a szert. Dr. Stanislav Grof, cseh származású amerikai pszichiáterprofesszor volt az első, aki a prágai pszichiátrián az LSD-t saját magán is tesztelte. Egész életét megváltoztatta az a transzélmény, amit ennek hatására átélt. Az 1970-es években, miután az LSD-t illegálisnak minősítették és betiltották a kutatását, Stanislav Grof és felesége, Christina Grof kidolgozott egy olyan módosult tudatállapotot előidéző technikát, melynek eléréséhez nem kellett szert használni. Ez lett a holotrop légzés vagy transzlégzés.

A képen Christina † és Stanislav Grof

A „holo” teljességet jelent, a „trop” jelentése: haladni valami felé, a „holotrop” tehát: út a teljesség felé. A holotrop légzés megnyitja a preperszonális (születés előtti) és a transzperszonális (spirituális) valóságok kapuit. Ennek megtapasztalása a kulcs ahhoz, hogy az ember bizonyosságot vegyen saját spirituális lényének igazságában. E tudás birtokában vannak a sámánok, a misztikusok, a guruk és jógik. Ez a tudás már visszatarthatatlanul tör fel a hétköznapi ember tudatában is. Egyre többen nyílnak meg a nem fizikai valóságok felé és egyre többen keresik a választ arra a kérdésre: ki vagyok én?

Ha szeretnél választ kapni erre a kérdésre, találd meg Te is a saját utadat, első vagy már sokadik lépésként pedig tarts velünk a mindenki számára nyitott január 12-ei újévi transzlégzésen, ahová szeretettel várunk!


Újévi Transzlégzés Gánti Bencével 2018. január 12-én!

Részletek: www.integralakademia.hu/ujevitranszlegzes2018

Hozzászólások