Értsd meg a párod, nevelj tudatos gyermeket!

Sokszor mondjuk: problémás gyerek. Az igazság azonban az, hogy a gyerek viselkedése mindig egy tünet, egy jelzés arra, amikor nem kapja meg a szükséges figyelmet és gondoskodást. A probléma ilyen esetben a család működésében keresendő. Olyan ez, mint egy építőjáték: ha egyetlen kocka is elmozdul a helyéről, összedől az egész építmény. Csak akkor forog olajozottan a gépezet, ha jól tudunk a saját helyünkön működni. De vajon tudjuk-e, hogy hol a helyünk?

Terry O’Fallon és Kim Barta amerikai kutató, pszichoterapeuta testvérpár Fejlődéstudatos Gyermeknevelés workshopján megtudhatod, hogy működik a családod. Jelen pillanatban mindannyian a tudatfejlődés egy adott pontján tartózkodunk. Ez alól nem kivétel a gyermekünk, a társunk és mi magunk sem. Sokszor érzed azt, hogy pároddal nem egy nyelvet beszéltek? Próbálsz következetes gyermeknevelési elvek mentén haladni, de a társad másként csinálná? Kinek van igaza?

Lehet, hogy mindkettőtöknek igaza van, de épp más-más tudatfejlődési szintről néztek rá ugyanarra a problémára. Ez teljesen természetes, hiszen azon a szinten, ahol épp tartózkodtok, ez tűnhet a lehető legjobb megoldásnak. Van itt azonban még egy fontos szempont: a gyermeké. Mialatt azon vitatkozunk a párunkkal, hogy éppen kinek van igaza, lehet, hogy gyermekünk egy következő fejlődési szintre lép. Mert ugyanúgy, ahogy mi, ő is mindig a tudatosság egy bizonyos állomásán tartózkodik. Az, hogy meg tud-e érkezni és ki tud-e bontakozni a következő szinten, elsősorban a szülőkön múlik. Ha megértjük, hogy mi magunk és partnerünk mely fejlődési szakaszban járunk, megspórolhatjuk az egymás mellett elbeszélő vitákat és több energiával fordulhatunk gyermekünk aktuális szükségletei felé. Így szépen lassan mindannyian beállhatunk a saját helyünknek megfelelő működésmódba, ahonnan családtagjainknak is azt tudjuk adni, amire valójában szükségük van. Gyere el és tanuld meg közvetlenül a módszer megalkotóitól, hogy mi a legjobb családod számára!


Jelentkezz a szeptember 26-ai Fejlődéstudatos Gyermeknevelés előadásra és a 27-29-ei workshopra!

Részletek: http://fejlodjtudatosan.wixsite.com/stages

 

Hozzászólások