Nyíltan az Integrál Akadémiáról

Az önismeret útja nehezen kiszámítható. A végeredmény nem garantált oly módon, ahogy itt és most elképzeljük. Az elején még azt hisszük, hogy minden jó lesz, ha a szabályok szerint játszunk és sok önismereti foglalkozáson részt veszünk. Ez az út azonban nem a szabályokról, sokkal inkább azok felrúgásáról szól. Nem törvénytelen cselekedeteket kell ez alatt érteni, hanem azoknak a már lejárt szavatosságú belső szabályoknak az elengedését, amelyekkel egész életünkben önmagunkat hátráltattuk.

Hogy a régi minták ilyen formán való elengedése és az új, saját bensőkből fakadó szabályok követése milyen módon hat jövőbeni önmagunkra, céljainkra, haszon és veszteség kvótáinkra, az teljességgel kiszámíthatatlan. Nem tudhatom, hogy annak elengedése, átformálása, amit most megkérdőjelezhetetlenül hiszek magamról, hogyan hat majd rám és viselkedésemre a jövőben.

Mi vár a komfortzónán túl?

Talán azért is vacillálunk olyan sokáig, hogy kinyitjuk-e az ismeretlen felé vezető ajtót, mert a végeredmény kiszámíthatatlan. Ha önmagunk keresése felé indulunk el, bizony ki kell lépnünk a jól kifeküdt komfortzónánkból. Mert ahhoz, hogy megtaláljuk azt, akik vagyunk, szépen lassan meg kell engednünk, hogy elmúljunk akként, akik voltunk.

Mérlegre kell tennünk magunkban, hogy egy olyan út, ahol nem látunk előrébb a következő lépésnél és talán ezért néha el is esünk, mennyit ér meg nekünk, ha a harmonikusabb, egészségesebb, élettel telibb, igazabb emberi élet nyeresége még puszta hit bennünk?

Egységes tudás egységes keretben

Mára a világ összetetté, az emberiség tudása pedig globálissá vált. Ezzel párhuzamosan az önfejlesztő és világjobbító módszerek széles tárháza is elérhető lett sokak számára. Egyes becslések szerint (Wilber-Murphy, 2005) legalább 10.000 különféle könyvvel, tanfolyammal, módszerrel és ígérettel találkozhatunk az ezoterikus, spirituális világpiacon. Mégis melyiket válasszuk?

Ken Wilber egy olyan zseniális megoldást alkotott meg, ami globálisan integrált, átfogó térképet ad a kezünkbe ahhoz, hogy eligazodjunk a sok ezernyi lehetőség között. Ezt a rendszert integrál elméletnek vagy integrál pszichológiának hívják, amely mind a spirituális tanításokat és hagyományokat, mind a nyugati tudományos pszichológiai elméleteket egységes keretbe rendezi. Az integrál szemlélet törzse az ún. létramodell, amely az emberi tudat fejlődési szakaszait írja le. Nem kevesebbre ad választ, mint hogy honnan indulunk és hová tartunk.

Megtanulsz változtatni

Az Integrál Akadémián ezt a modellt térképként kapjuk a kezünkbe, mely eligazít nem csak saját lelkünk útvesztőjében, de mások viselkedésének és a világ történéseinek megértésében is. Csak el kell indulnunk e térkép mentén és minden egyes állomáson magyarázatot, tanítást kapunk arról, hogy mi, miért történik.

Az önismeret nyelvére lefordítva ez annyit tesz, hogy ráláthatunk arra, miért élünk át szenvedést okozó dolgokat? Az Integrál Akadémia képzése azonban túlmutat a puszta tények és elméletek szemléltetésén: olyan eszközöket ad a kezünkbe, amivel változtatni is tudunk életünk ok-okozati láncán.

Mire számíthatsz?

Az Integrál Akadémia szeptember 7-én újra megnyitja kapuit, hogy egy ingyenes nyílt nap keretében bevezessen az integrál szemlélet alapjaiba és az iskola működésébe. Magyarországon egyedülálló képzési rendszeren keresztül értheted meg a nyugati pszichológia és a keleti spirituális hagyományok egységét, amiről Gánti Bence, az iskola alapítója és vezetője tart interaktív előadást a nyílt nap első felében.

Meghallgathatod jelenlegi és már végzett hallgatóinkat arról, hogy miként tudja az integrál pszichológia képzése megváltoztatni, pozitív irányba terelni az emberi kapcsolataidat és az egész életedet. Olyan teljes spektrumú ember- és világképbe vezet be, amit később életed minden területén kamatoztathatsz, beleértve a párkapcsolatodat, a családodat, a gyermeknevelést, baráti és üzleti kapcsolataidat, a karrieredet és nem utolsó sorban önmagadat.

A legtöbb hallgatónk rátalál saját küldetésére azon a belső úton, amely a képzés gyakorlati velejárója. Az iskola falait elhagyva hiteles és kiváló szakemberekként fogytatják tovább az életüket a saját területükön. Sokan végül maguk is a lelki segítői hivatást választják. Ez az Integrál Akadémia egyik célja: olyan hiteles integrál tanácsadókat nevel ki, akik jártasak az elméletben, a terápiás eszközökben és saját önismereti úttal rendelkeznek. A világban itt és most egyre többen érzik, hogy pozitív irányba szeretnének változtatni korábbi életükön. Az Integrál Akadémia olyan szakembereket képez, akik tudásukkal és sajátélményű tapasztalataikkal professzionális módon tudnak hozzájárulni ehhez.


Mit tanulhatsz az Integrál Akadémián?

Kattints a képre!

Részletek: www.integralakademia.hu/kepzes

 

 

Hozzászólások