Tölts minőségi énidőt magaddal!

Felgyorsult világunk olykor kaotikus rendszerében helyet követelt magának egy új fogalom, mely már nem csak pszichológiai körökben ismert: az énidő. A nyugati civilizációban külön iparág fejlődött ki ennek gyakorlására és a legtöbb program azt ígéri, hogy magunk mögött hagyhatjuk hétköznapi gondjainkat.

Valljuk be, ez azért nem mindig sikerül. Előfordul, hogy ugyanolyan stresszesek vagyunk egy-egy nyaraláson, mint otthon és a hétvégi wellness sem tud minket mindig kikapcsolni. Mivel önmagunk elől nem tudunk elbújni, így a megoldásra váró problémákat és az égető vágyakat ott hordozzuk a lelkünkben. Nem tudjuk úgy bepakolni az útibőröndünket, hogy ezt mind magunkkal ne vinnénk. Belső világunk egy olyan csomag, ami mindenhova elkísér minket.

Mélyebb találkozás önmagaddal

Van a kikapcsolódásnak egy olyan formája, ami napjainkban az előbb vázolt problémára kínál használható megoldást. Olyan táborokba és elvonulásokra látogathatunk el, ahol a pihenés, a feltöltődés, a szórakozás mellett az énidő minőségi felhasználása is helyet kap.

Ezeken az alkalmakon az elsődleges figyelem önmagunkra, befelé irányul, ami több mint puszta relaxáció. Belső világunkat, otthonhagyhatatlan csomagunkat olyan meditációs technikák segítségével fedezhetjük fel, mely szó szerint kikapcsol az elme örökös morajlásából. Ez utóbbi stresszes életmódunk legfőbb forrása. A táborok és elvonulások vezetőitől olyan módszereket kapunk, melyekkel az otthoni napi ritmus mellett is minőségi énidőt fordíthatunk magunkra.

Általában a kettő összeegyeztetése okoz gondot a nyugati társadalom tagjainak. Sok gyakorlást és próbálkozást igényel, mire az önmagunkra fordított idő stabil helyet foglalhat el mindennapjainkban. A hétköznapok rohanása a teljes belassulást igénylő befelé figyeléssel nehezen összeegyeztethető. Ebben a folyamatban tud segíteni nekünk a Szilveszteri Integrál Tábor, ahol a kifelé és befelé koncentrálás hosszú távú egyensúlyát sajátíthatjuk el.

Így születsz meg egy új életre az Integrál Táborban

A táborban minden reggelt jógával vagy meditációval indítunk. Előbbinél megtanulunk a testünkre figyelni, ízületeink megnyújtásával pedig felfrissülünk, energetikailag feltöltődünk. A meditáció belső világunk megismerését és kiüresítését célozza, mely elvezethet a teljes nyugalom és béke állapotába.

Naponta kétszer önismereti csoportfoglalkozások vannak, amiken a tábor minden tagja részt vesz. Itt feltérképezhetjük azt a láthatatlan poggyászt, amit mindenhová magunkkal cipelünk. A közösség erejével megmutatkoznak és feloldódnak lelki terheink, amit mindig a megkönnyebbülés és megnyugvás állapota követ. Ekkor mindannyian átélhetjük a lélek felszabadulásának pillanatait. Egymás számára segítő kísérőkként vagyunk jelen ezekben a folyamatokban, ami a tábor végére mély és tartós kapcsolatok megszületéséhez vezet.

Az integrál életmód erős kereteket ad ahhoz, hogy hétköznapjaidban is teljes életet élhess. Megtanít a testedre és lelkedre fordított énidődet a napi kötelezettségeiddel összehangolni. Ennek következtében otthonodban is bármikor fel tudsz majd töltődni, ha a megfelelő figyelemmel fordulsz önmagad felé.

A decemberi Szilveszteri Integrál Tábor az új életmódon túl azt is lehetővé teszi, hogy hozzád hasonló gondolkodású emberekkel együtt lépj át az új évbe. Az ünnepnek megfelelően egy mély és szép szertartás keretében búcsúztatjuk az óévet. A régi terhek feldolgozásával és elengedésével üdvözöljük az új év kihívásait, miközben támogató közösségre találunk új életmódunk megvalósításához.


Légy részese idén te is a Szilveszteri Integrál Tábor élménynek, JELENTKEZZ!

Részletek: www.integralakademia.hu/telitabor2019

 

Hozzászólások