A kiteljesedés bárki számára elérhető

Még ma is sokan hiszik, hogy önismeretre és terápiára csak annak van szüksége, aki pszichés problémákkal küzd. Pedig az önismeret, ahogy a neve is jelzi, abban segít nekünk, hogy visszataláljunk eredeti önmagunkhoz. Ekkor vagyunk képesek felismerni és bátran magunkhoz ölelni azt az életfeladatot, amire születtünk, ami életünk hajtóereje.

Feladjuk vagy mélyre ásunk

Jellemzően 30-40 éves korunkra feladjuk azt a valakit, akit gyermekként még óvtunk és tápláltunk magunkban. Azt vesszük észre, hogy egy teljesen más életet élünk, mint amit fiatalon megálmodtunk magunknak.

Megjelennek a betegségek, a rossz pszichés és fizikai állapot, amik jelzik, hogy letértünk arról az útról, amire születtünk. Ekkor két választásunk van. Vagy megyünk tovább az önmegtagadás útján, vagy mélyre ásnunk magunkban és megtaláljuk azt a valakit, akik valójában vagyunk.

Milyen lehetőségek vannak elrejtve bennünk?

A ’60-as években a humanisztikus pszichológia képviselői (Maslow, Rogers és követőik) felismerték, hogy az emberi élet nem áll meg az ún. normalitásnál. Mély kiteljesedési lehetőségek vannak elrejtve bennünk, amelyek ma már az emberközpontú, transzperszonális és integrál pszichológia eszközeivel el is érhetők. Ez az új szemlélet teret engedett az életjobbító terápiás lehetőségeknek. A „betegből egészségessé” válás terápiás célja mellett ettől kezdve elérhető lett az „egészségesből kiteljesedetté” válás lehetősége is.

A fejlődési potenciálra fókuszáló terápiás szemlélet segít visszatalálni önmagunkhoz. Ha ez sikerül, akkor testi-lelki betegségeink gyógyulásnak indulnak, életünk kivirágzik, egyre szabadabbnak és boldogabbnak érezzük magunkat, miközben életkörülményeink is pozitív irányba változnak. Az ember kiteljesedése és magasabb képességeinek megélése nem homályos utópiák többé, hanem itt és most bárki számára elérhető fejlődési lehetőségek.

Ismerd meg önmagad!

Az Integrál Akadémián ebben a szemléletben tanítunk és kísérünk a belső fejlődésed útján. Az integrál pszichológia szakon nem csak az elméletbe, de a gyakorlatba is bevezetünk. Olyan önismereti és spirituális módszerekbe avatunk be, amik segítenek az elmén túl a szívedben is megérteni, átélni, integrálni a tanultakat. Ebben a folyamatban elkezd változni az életed, átalakul a személyiséged, ami kihat a környezetedre is. Egyre többször találod magad a „megérkezés”, az „ott vagyok, ahol lennem kell” harmonikus állapotában.

Csoporttársaiddal intim szeretet-szövetségben járjátok végig a belső átalakuláshoz vezető utat, miközben támogatjátok és elfogadjátok egymást. Ez a megtartó kapcsolat gyógyító erőként hat rátok, amelyben rétegenként morzsoljátok le a régi sérelmeket és kapcsolódási mintákat, hogy átadjátok helyüket az egészséges újnak.

A három éves képzés végére megérted, mit jelent pozitív és negatív előjelek, ítéletek nélkül gondolkodni. Felismered az élet semlegességét, ami felszabadít korábbi hitrendszereidből. Egyre kevesebbet aggódsz a jövőn és bánkódsz a múlton. Új hobbid lesz: az élet szépségének ünneplése az „itt és most”-ban.

Ha te is szeretnél kiteljesedni az életed különböző területein, akkor csatlakozz a szeptemberben induló új évfolyamunkhoz!


JELENTKEZZ a hamarosan induló integrál pszichológia szakra!

Részletek: http://integralakademia.hu/info

 

Hozzászólások