Hogy teremtsd meg a saját egyensúlyod?

Négy terület van, amin dolgozhatunk ahhoz, hogy harmóniát teremtsünk az életünkben. A test, a szellem, a lélek és az önmagunkra fordított idő egyensúlya képes a fizikai, valamint mentális egészség felé vezetni minket.

1. Test

Figyeljünk oda a testünkre és alakítsunk ki vele közelebbi kapcsolatot! Ha rendszeresen sportolunk, egészségesen étkezünk és igyekszünk vegyszermentes testápolási formákat választani, akkor a testünk meg fogja hálálni a rá fordított figyelmet. Ez megfelelő lépés ahhoz, hogy jól érezzük magunkat a bőrünkben.

2. Szellem

A rendszeres meditáció (hetente több alkalommal vagy naponta) elcsendesíti az elménket, visszahoz a középpontunkba, ezáltal stabilizálja a kapcsolatot önmagunkkal és csökkenti a stressz káros hatásait. A meditációban érkező sugallatok pedig jól tudnak jönni nehezebb döntések előtt.

3. Lélek

A kapcsolatok ápolása, saját magunk látása a másik szemében elhagyhatatlan feltétele a lélek egészségének. Az őszinte kapcsolatok hiánya megbetegít, meglétük pedig gyógyító erővel bír. Törekedjünk a felszínes barátságok, értelmetlen, időrabló csevegések csökkentésére és az igazi, szeretetteljes ismeretségek megerősítésére. Utóbbiakból lehet, hogy kevesebb van, de annál többet érnek.

4. Énidő

A munka mellett adjuk meg magunknak a kikapcsolódás és töltődés lehetőségét is! Ha jól tervezünk, akkor minden hétre jut 1-2 nap, amikor pihenhetünk, kirándulhatunk, kapcsolódhatunk a természethez.

Ha kidobjuk mindazt, ami nem szolgál minket és a helyüket ezekkel a cselekvésekkel töltjük fel, akkor meg fogunk lepődni azon, hogy mi minden belefér az életünkbe.

Először tehát nem árt hatékonyan megterveznünk mindazt, amin változtatni szeretnénk. Az elején nem fog minden simán menni, de ne add fel, ha „visszaesel” vagy nem tudsz mindent egyből betartani. A lényeg, hogy csináld, próbálkozz és őszinte szándékod előbb-utóbb célba visz.

Ha pedig professzionális vezetést és társakat szeretnél az új életmódodhoz, tarts velünk az Integrál Nyári Táborba! Itt olyan eszközöket kapsz a kezedbe a harmonikus élethez, amiket minden körülmények között, hosszú távon alkalmazhatsz.


JELENTKEZZ az Integrál élet gyakorló Nyári Táborba!

Részletek: www.integralakademia.hu/nyaritabor2020

Hozzászólások