Miért jelentkezz az Integrál Akadémiára? – hallgatói beszámolók

Az Integrál Akadémia nyílt napja alkalmából beszélgettünk az iskola volt és jelenlegi diákjaival, akik elmondták, hogy mit adott nekik az Akadémián töltött idő. Következő ingyenes nyílt napunkat szeptember 6-án tartjuk, ahol személyesen is beszélgethetsz az iskola tanáraival és növendékeivel. Részletek ITT.

Móni – 2017-ben végzett

Ha azt mondanám, hogy egy új életet kaptam az Integrál Akadémiától, akkor esetemben ez nem lenne teljesen igaz, hiszen az életem a régi. A férjem maradt, a családom maradt, a munkám maradt, bár az önismereti út elején féltem attól, hogy esetleg ez mind megváltozik majd. Nem akartam eldobni azt, amit 25 éve csinálok, miért kellene? Szeretem az életemet, behoztam mellé egy új szemléletet és most a kettő kezd összeérni. Más minőségben vagyok jelen a saját életemben. Amíg nem jártam terápiára, addig azt gondoltam, hogy csak a megszokott működési módjaim vannak és csak azok szerint lehet élni az életet.

Elfogadtam magam, hogy ilyen vagyok, majd rájöttem, hogy sok minden más is van bennem. Olyan dolgokat is elő tudok hozni magamból, amiről eddig gőzöm se volt, egyszerűen nem fértem hozzá. Érdekes tapasztalás mindebben a belső erő megjelenése. Eddig az volt, hogy mentem, csináltam a dolgomat és nem volt mögöttem semmi. Most pedig azt érzem, hogy igen, megyek az életemben és valami nagyon stabil van mögöttem. Simán el is eshetek akár, mert akkor sincs semmi baj. Mert minden oké, fel tudok állni. Már nem mástól várom ezt, hanem ez az enyém, ez van és ez oké.

Gábor – harmadéves

Az Everness Fesztiválon találkoztam először az Integrál akadémiával. Az Evernessia színpadon Bence egy csoportos folyamatot tartott éppen, amiből egy nagy tribal buli kerekedett. Akkor ott meg tudtam élni azt, amit már régóta kerestem, hogy teljesen szabad vagyok. Az éreztem, hogy semmi sem számít, teljes szabadság van, nincsenek keretek, ez itt és most lehet. Ebből sokat tudtam töltődni.

Utána megismerkedtem közelebbről az Integrál Akadémiával és úgy döntöttem, beiratkozok. Az Integrál Nyári Táborba is elmentem, ami még inkább megerősített abban, hogy ez az én utam és a jövőben lelki tanácsadással akarok foglalkozni. Olyan érzés volt, mint amikor a vonat egy pillanat alatt bepattan a vágányra. Amikor a tábor véget ért, hatalmas kiszakadás élményt éltem át. Hiányérzetem volt, hogy feloszlott az az elfogadó közösség, ahol önmagam lehettem úgy, ahogy vagyok. Amikor elkezdődött az iskola és eljutottam az első tanítási hétvégére, le is ültem az első sorba és nagy átéléssel csúsztam bele az integrál létbe.

Kéti – végzős

30-32 éves koromtól kezdve folyamatosan kerestem valamit és nem tudtam, hogy mit. Azt hittem, hogy a vallások tartalmát keresem, de az Integrál Akadémián megértettem, hogy mindvégig a spiritualitásukra voltam kíváncsi. Először azt hittem, hogy szociológiai szempontból érdekel, hogy miért kell a vallás, mint rendező elv az embereknek. Az volt az első nagy élményem az iskolában, hogy megérkezett hozzám a kérdés. A vallások mögött meghúzódó közös spirituális gyökeret kerestem és ezzel együtt itt rögtön a választ is megtaláltam.

A másik nagy élményem az volt, amikor elkezdtem a tanú szemével, külső megfigyelőként szemlélni önmagam. Megérkezett az önreflexióm és tudatos lettem a saját folyamataimra. Ez valószínűleg az Akadémián zajló folyamatos csoportozás és az egyéni terápiák eredménye volt. Most arra várok, hogy mindez integrálódni tudjon bennem a multi világával, amiben dolgozom. Egyelőre nincs olyan tervem, hogy ebből teljesen kiszakadjak, sokkal inkább ezt akarom a munkám részévé tenni. Az Integrál Akadémiától egy új életszemléletet, új értékrendet kaptam, ami egy erősen humán orientált értékrend és, ami egyébként nem jellemző a társadalmunkra.

Amióta ezt gyakorlom, azt a visszajelzést kaptam a környezetemtől, hogy megváltoztam. Kevésbé vagyok önérvényesítő, követelőző, sokkal inkább tudom hagyni az embereknek, hogy tévedjenek. Ez egy teljesen új életfilozófia, amit itt tanulunk. Amikor először hallottam arról, hogy ez az iskola új életszemléletet ad, akkor úgy gondoltam, hogy ez elég fellengzős. Nehogy már azt mondják, hogy eljövök ide és megváltozik az életszemléletem! A franc se hitte el. Amikor aztán hallottam Bencét erről beszélni, azt gondoltam, hogy ne már, tényleg megváltozik? Most meg az van, hogy, aha, változik és ez tök jó.

Attila – harmadéves

Nekem az emberek közelsége az, ami meghatározó az Integrál Akadémián. Belépsz ide és van egy ilyen idetartozás érzésed. Ez nagyon szép és nagyon nyugtató. Szeretném azt hinni, hogy a három év alatt mindenki eljut arra a pontra, amikor azt érzi: itthon vagyok, létezik az, hogy ezek az emberek szeretnek engem.

Én alapvetően nyitott vagyok, de azt a részemet, aki talán a lehető legnagyobb mértékben őszinte és igaz tud lenni, csak itt vagyok képes megmutatni. Nagyjából semmilyen álarcot nem kell viselnem. Talán egy picit még mindig visszafogom magam, de megjönnek azok a helyzetek, megjönnek azok a kapcsolódások, akár az önismereti csoportokon, akár az ilyen eseményeken keresztül, hogy önmagam lehetek.


Legyél te is részese az integrál közösségnek, jelentkezz a szeptemberben induló új évfolyamba!

További részletek: http://integralakademia.hu/integral-pszichologia-szak/jelentkezesi-informaciok

 

 

 

Hozzászólások