Miről beszélget Freud és Buddha a kávézóban?

Everness Fesztivál, Integrál Akadémia Kis sátor, 2018. június 21. csütörtök 9:00-10:00 és június 23. szombat 10:00 – 11:00
Előadó: Vizinger Erzsébet krízistanácsadó szakpszichológus, integrál tanácsadó, az Integrál Akadémia közkedvelt előadója

Hogyan áll szemben ma egymással a tudományos pszichológia és a populáris ezotéria? Miért ellenségesek? A spirituális irányzatok szerint a pszichológia a hamis ént támogatja, a pszichológia szerint pedig a spiritualitás nem mérhető. Az előadás során arra kanyarodunk, hogy ez a szembenállás a nem ismerésből fakad (a nem tudás szenvedése, amit már a buddhizmus is megnevezett) és mekkora szükség lenne az integrációra.

Mi lenne, ha megkeresnénk az emberi fejlődés kulcsmozzanatait, a számunkra megnyílt teljes emberi tudásra alapozva?

Az előadás során Vizinger Böbe körbejárja a wilberi tudatfejlődési szinteket, hogy lássuk milyen a teljes spektrumú emberkép.

Az integrál szemlélet egy Ken Wilber által kifejlesztett, mindent magába foglaló modell, mely egységbe rendezi a világ nagy kulturális és vallási tradícióinak legfontosabb elemeit, kezdve a pszichológiától, a tudományon, antropológián, miszticizmuson, szociológián, spiritualitáson, valláson, politikán és orvostudományon keresztül a biológiáig. Szintetizálja a keleti hagyományokat és a nyugati tudományos ismereteket, a múltat és a jelent, az ősi bölcsektől egészen napjaink tudományos felfedezéséig. Befogadó, komplex keret, ami érthetővé teszi az emberi szellemi fejlődését, és a békés együttlétezés terét hozza létre a legkülönbözőbb nézetek és hitek számára.

Az előadás Böbétől szokásos stílusban történik: sok-sok példával tűzdelve, valós esetekkel, humorral, elfogadással, interaktívan.

Az előadóról: 
Vizinger Erzsébet – krízistanácsadó szakpszichológus, integrál tanácsadó, az Integrál Akadémia közkedvelt előadója. ” Pszichológia szakos tanárként évek óta foglalkozom oktatással, előadások tartásával, tréningekkel. Szeretem inspirálni, motiválni az érdeklődőket, hogy ne csak passzívan hallgassák végig az előadást, hanem megérintődjenek. Ne csak szavakat, hanem érzéseket, új meglátásokat is vigyenek magukkal, mikor hazamennek. Nemcsak pszichológiáról beszélek, fel is használom a tudásom arra, hogy előadásaimat izgalmassá tegyem.”

Everness Fesztivál, Integrál Akadémia Kis sátor, 2018. június 21. csütörtök 9:00-10:00 és június 23. szombat 10:00 – 11:00


Ismerd meg az Integrál Akadémia sátrában, tanuld meg szeptemberben induló új évfolyamunkban!

Ha már sok helyen kerested, de eddig nem találtad meg azt, ahol a pszichológia és a spiritualitás összeér, akkor itt  jó helyen jársz!


INTEGRÁL AKADÉMIA PROGRAMOK AZ EVERNESS FESZTIVÁLON – JÚNIUS 20-25.

A RÉSZLETEKÉRT KATTINTS A KÉPRE!


Hogyan éljünk spirituális életet a 21. században nyugaton?
Milyen a transzformáló életmód?
A mi válaszunk: az integrál életmód

Hozzászólások