Támogató közösségben teljesebb emberré válhatsz

Van a kikapcsolódásnak egy olyan formája, ahol a pihenés, a feltöltődés és a szórakozás mellett az énidő minőségi felhasználása is helyet kap. Ezeken az alkalmakon az elsődleges figyelem önmagunkra, azaz befelé irányul, ami többet jelent minden kikapcsolódásnál.

Belső világunkat olyan meditációs technikák segítségével fedezhetjük fel, melyek elnémítják stresszes életmódunk legfőbb forrását: az elme örökös morajlását. A belső munka és a napi rutin összeegyeztetése nehezen kivitelezhető a rohanó hétköznapokban. Sok gyakorlást és próbálkozást igényel, mire az önmagunkra fordított idő stabil helyet foglalhat el az életünkben.

Tükröződő kapcsolatok

Individualizált társadalmunkban egyedül küzdünk a mindennapokkal. Ahhoz, hogy ki tudjunk lépni atomizálódott világunkból, tudatosan kell keresnünk olyan csoportokat, ahol újra gyakorolhatjuk legelemibb szükségletünket, a kapcsolódást. Egy kapcsolatban a másik ember mindig minket tükröz vissza, amit tudatosan megfigyelve személyiségünk épülésére fordíthatunk.

Ahogy régen az édesanyánk és édesapánk, úgy ma a párunk, a gyerekeink és a barátaink azok, akiknek tükrében önmagunkat tapasztaljuk. Kapcsolatainkban mindig van mód saját magunk tudatos megfigyelésére és így személyiségünk fejlesztésére. Szerencsére egyre több olyan csoport alakul, ahol túlléphetünk az individuális szeparáción és a mélyebb önismeret, a helyes önérvényesítés mellett kapcsolataink minőségét is javíthatjuk.

Ha a közösség erejét tudatosan használjuk, megmutatkoznak és feloldódnak lelki terheink, amit a megkönnyebbülés és megnyugvás állapota követ. Ekkor mindannyian átélhetjük a lélek felszabadulásának pillanatát, akár egy vitás helyzetben történő szeretetteli odafordulás, akár egy mély és intenzív önismereti gyakorlat által.

Hogyan használd a kapcsolatok gyógyító erejét?

Erre tanítanak az évek óta megrendezésre kerülő Integrál Táborok. Itt, ahogy az integrál szemléletben mindig, a pszichológia és a spiritualitás egységével dolgozunk. Gánti Bence, az Integrál Akadémia alapítója és a táborok vezetője szerint a Föld kollektív tudatában most egy olyan új tudatosság mutatkozik meg, amely a kapcsolatok világában akar megnyilvánulni.

Az jelenti az új tudatosságot és az új spiritualitást, ha a kapcsolatok világába le tudjuk hozni az új szellemi minőségeket. Magyarországon ennek egyik forrása az integrál közösség, ahová ez az újfajta tudatosság meg tudott érkezni.

Az Integrál Életmód erős kereteket ad ahhoz, hogy hétköznapjaidban is teljes életet élhess. Megtanít a testedre és lelkedre fordított énidődet a napi kötelezettségeiddel összehangolni. Ennek következtében otthonodban is bármikor fel tudsz majd töltődni, ha a megfelelő figyelemmel fordulsz önmagad felé.

Találj társakat az útra!

Az Szilveszteri Integrál Táborban a kifelé és befelé koncentrálás hosszú távú egyensúlyban tartásának képességét sajátíthatod el. Minden reggelt jógával vagy meditációval indítunk. Előbbinél megtanulunk a testünkre figyelni, ízületeink megnyújtásával pedig felfrissülünk, energetikailag feltöltődünk. A meditáció belső világunk megismerését és kiüresítését célozza, mely elvezet a teljes nyugalom és béke állapotába.

Naponta kétszer önismereti csoportfoglalkozások vannak, melyeken a tábor minden tagja részt vesz. Az ünnepnek megfelelően egy mély és szép szertartás keretében búcsúztatjuk az óévet. Szilveszter éjjelén hozzád hasonló gondolkodású emberekkel léphetsz át az Újévbe, miközben támogató közösségre és társakra találsz egy új életszemlélethez.

A tábor ideje alatt segítő kísérőkként vagyunk jelen egymás számára, ami mély és tartós kapcsolatok megszületéséhez vezet. Ezt követően az élet terheire többé nem nehezen cipelhető csomagokként tekintesz, hanem, mint a teljesebb és boldogabb emberré válásod lehetőségére.


Jelentkezz a Szilveszteri Integrál Táborba és válj teljesebb emberré a közösség gyógyító ereje által!

Részletek: www.integralakademia.hu/telitabor2018

Hozzászólások